Влада Гриценко не се страхува да върви напред

Поставихме звездата от новата ни дигитална корица в много различни роли. И не само...

Димитър Андонов
Димитър Андонов 01 декември 2021

• Модел: Vlada Gritsenko • Стайлинг: Tori Ross • Фотография: Karina Dobra • Ретуш: Yul Zh • Коса: Jennifer Baker • Грим: Mina Abramovic

Рокля Baha East, обувки J. Reneè Couture Collection

Влада Гриценко започва пътя си в модната индустрия едва на 13. Тогава е малко момиче с куп несигурности, което обаче мечтае за големия подиум. Започва да ходи по кастинги, завършва гимназия, сключва договор с агенция в Милано. След това животът я отвежда в Китай, Париж, Турция и САЩ. "Бизнесът е пряко свързан с красотата, но няма да стигнете далеч само с начина, по който изглеждате", споделя тя в ексклузивно интервю за GRAZIA. "Ще се налага да продължавате, независимо колко пъти чувате "не". Влада знае, че най-важното е това как се чувстваш, а не как изглеждаш. Работи върху собствена марка бански костюми Feel Confidence и е истинското олицетворение на силната и уверена съвременна жена.

Get the cover look: блейзър Carolina Herrera, обици YSL

Много хора казват, че модата отминава, но стилът винаги остава. Съгласна ли си?

Напълно. Стилът остава, независимо какво е модерно през този сезон. Разбира се, вижданията се променят постоянно, но класиката никога няма да излезе от мода. Комбинацията на дънки с бяла класическа риза и обувки е вечна. Лично аз бих могла да я разчупя спрямо различни поводи или часове от деня. Ако говорим за вечерта, ще обуя токчета. Ако искам да съм по-небрежна, ще сложа ботуши или дори маратонки, и пак ще изглеждам зашеметяващо.

Кой е вечният модел тогава?

Бих казала, че е тренчкотът, за предпочитане в бежов цвят. Можете да го носите с рокля, дънки, поли, с какво ли не. Буквално изглежда добре с всичко и придава нотка на парижки или лондонски чар.

57

Рокля Opening Ceremony, ботуши Emanuel Ungaro

Има ли модна ера, към която би искала да се върнем?

Определено би било невероятно да се впуснем пак в 90-те. По това време колекциите и стилът бяха неописуеми, а супермоделите доминираха модната индустрия. Деним! Mom jeans, тренчове с колани, кожени якета, разкроен деним. О, просто обичам този стил толкова много! Моите топ фаворити са жилетките, полите молив и костюмите с блузи - елегантен шик завинаги. Работейки в тази сфера, неведнъж съм чувала хора да казват, че приличам на Клаудия Шифър. Достатъчно ласкателно.

Ако имаш 10 минути да се приготвиш, преди да излезеш, какво ще облечеш?

(Смее се.) Този въпрос ме накара да се замисля, но сигурно ще заложа на потник, дънки, удобни токчета и яке, ако времето вече е хладно. Едва забележим грим, а косата - в кок. Знаеш ли какво, дори да имам 10 минути, винаги добавям бижута. 

Въпросът вероятно трябваше да е можеш ли да се приготвиш за 10 минути?

О, абсолютно! Хората, които ме познават лично, биха го потвърдили със сигурност.

57

Блейзър Ovi, панталон Carmen March, винтидж колие

Какво можем да открием в гардероба ти?

Как изглежда гардеробът на модела, хм? Бих казала, че имам много якета и блейзъри, все в различни цветове. Разбира се, куп обувки, кое момиче не харесва обувки? Мисля, че като жена, дори със стабилен малък ток, веднага ставаш по-елегантна и зашеметяваща. Въпреки това обичам да се чувствам комфортно и за тази цел са суитчърите. Приятно ми е да ги нося с бежовото си палто, перфектното облекло за чаша кафе с момичетата в Ню Йорк.

Има ли човек, който би описала като твоя модна икона?

Аз съм иконата в моя личен свят. (Усмихва се.)

57

Костюм St. John, обици Amazon, обувки Christian Louboutin

Какво те прави щастлива?

Честно казано, малките рутинни неща, които се случват в ежедневието. Първият пример наум е възможността да ставам рано сутрин и да отделям време за себе си. Обикновено правя йога, медитирам, за да настроя деня си и се наслаждавам на чаша кафе, докато чета нещо ново. Най-голямото удоволствие обаче са срещите с нови хора и обменянето на житейски истории и опит с тях. 

Какво те натъжава?

Като човешко същество се натъжавам, но при мен това състояние продължава няколко минути. Винаги съм била много позитивен човек и се опитвам да виждам доброто във всичко.

Какво те мотивира?

Хората. Онези, които мечтаят силно, които не се страхуват да продължат напред. Обичам да ги наблюдавам и да се уча от тях. Литературата също! Намирам книгите за много полезни, обожавам да чета.

875

Блейзър Carolina Herrera, шорти Outdoor Voices, чанта Dior, обувки Givenchy, обици YSL

Какво мислиш, че те отличава от останалите?

Мисля, че усмивката ми казва всичко за мен. (Усмихва се.)

А ако успехът ти можеше да говори, какво щеше да ни каже?

Подписала съм с EMG Model Management в Ню Йорк и участвах в тазгодишната Седмица на модата, така че това е най-голямото ми постижение до този момент. То обаче дойде, след като не се отказах и вярвах в себе си с всеки изминал ден.

Има ли нещо, което наистина искаш да направиш, но все още не си?

В момента, в който имам възможност, бих искал да стана доброволец в Африка или Азия. Мисля, че да прекарам известно време в лагер със слонове би било невероятно преживяване.

557

Рокля Happy Nature, обувки Jimmy Choo

Международният конкурс за красота Miss Supranational е повратният момент в живота ти. Как се промени той след това? 

Участвах в конкурса през 2016 г., представяйки Русия. Спечелих титлата "Най-добро тяло". Този конкурс оказа голямо влияние върху кариерата ми на модел и промени живота ми. Беше наистина невероятно и незабравимо преживяване. Мисълта, че имаше 71 великолепни участнички от цял ​​свят, все още ме разтърсва! Това ми даде голям тласък да продължа напред, да работя върху себе си и да вярвам. Откакто се помня, сцената е моята стихия. Още от балетното училище, когато бях на 6. Благодарна съм на родителите си за всичко, което направиха за мен. Дори сега, качвайки се на подиума, винаги настръхвам преди първата крачка. След това продължавам със силата и увереността на жена.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA