Уютната и топла Коледа на Кремена и Атанас Месечкови

Докоснахме се до празничната семейна идилия на звездите от последната корица на GRAZIA.

24 декември 2021

Текст: Лилия Илиева 
Фотография: Костадин Кръстев-Коко

За Наско и Кремена Месечкови празниците ухаят на меденки, мандарини и портокали, светлините на елхата блещукат вече в дома им, коледните песни се смесват с радостната глъчка на четирите им деца (две общи – Айлин и Давид, и две от предишния брак на Кремена, б.р.). Тази година се навършиха пет години от сватбата на хореографа и танцьор, известен от риалити форматите Dancing Stars и VIP Brother, и изпълнителната директорка на лаборатории "Геника". Според Наско химията помежду им се получила, докато учел Кремена да танцува танго. И продължава.

Правейки равносметка за 2021 г., двамата споделят, че за тях тя е година на много работа, нови проекти и нови правила в непрекъснато променяща се работна атмосфера и неизвестност. Наско вече е част от екипа на „Геника". 2021-ва е и година, в която, за съжаление, са имали по-малко време за децата си, отколкото биха желали. Щастливи са все пак, че семейството им е здраво и че са изпратили големия им син да следва в Ротердам. Дъщерите им са навършили 4 и 13 години, а най-малкият Давид – две.

Още една щастлива равносметка за 2021-ва са пътуванията им до Малдивите, Дубай и Санторини. За миналите дванайсет месеца прелетели около 20 000 км и изминали с кола още толкова.

Всяка Коледа и Нова година за семейството им са различни. Случвало им се е да запалят колата и да се окажат във Виена с двуседмичната Айлин, за да се насладят на коледния дух в австрийската сто лица, на аромата на печени кестени и на великолепната украса.

Обичат да прекарват празниците и в уюта на семейната им къща. Коледа за тях е време за излежаване пред камината или на дивана, за редене на пъзели, гледане на филми, четене на книги, с една дума – да се наслаждават на това да са заедно. Създават си уютни, топли, тихи и усмихнати празници.

57

От миналата година домът им е украсен от фирма. „Преди купувахме играчки, лампички, елхи и какво ли още не – споделя Кремена, – и ви наги се оказваше, че още има какво да се желае. Отделно средствата, отделяни за тези украси, взети на принципа по малко оттук, по малко оттам, се оказваха не малко. Накрая се убедихме, че най-подходяща е професионалната украса, защото се получава уникално и е създадена по вкуса ни."

За Коледа и празниците правят заедно медени къщички. Вечерята приготвя Кремена. Според Наско тя е богиня в кухнята. Готви перфектно и с любов. Самият той е добър в правенето на паста, не много често, но цялото семейство много я обича.

Спомня си как като малък вярвал, че Дядо Коледа слиза през комина, докато не открил, че родителите му купуват всички изненади и ги крият в килера или над гардероба. Не се разочаровал особено, защото заедно с подаръците намирал и скрити лакомства. Креми пък била на три годинки, когато установила, че добрият старец носи обувките на нейния собствен дядо, и усетила, че има нещо гнило в цялата тази история. Не че то е помрачило празника.

57

А сега децата им пишат писма на Дядо Коледа. Подаръците намират в дневната под елхата. Всички тръпнат в очакване да отворят своя. Месечкови признават, че успяват да се изненадват взаимно и ефектно с хубави подаръци дори и в последния момент. Наско споделя, че най-големият подарък за него е любовта на Кремена, радва го времето им заедно дори на чаша греяно вино на Коледния базар в София, щастлив е и когато получава картички, създадени с любов.

Планът им за тази година е да празнуват Бъдни вечер и Коледа в затворен комплекс от къщи близо до Мелник. Новата 2022-ра ще посрещнат навън, може би със спокойна вечеря и шумно парти с танци след 12 ч.

На 1 януари обичат да си почиват, да се разхождат в тишината на столицата. „Тогава всичко е толкова приказно – казва Кремена, – особено в ранните часове на деня. Първия януарски следобед от годината по традиция ще прекарат с кумците им Ирина и Филип.

Стайлинг: Августина Маркова-Тути
Коса: Деси за ETUDE hair salon
Грим: Елиза Попова
Гардероб: Just Cavalli, Ermanno Scervino, Missoni, Zara, Casadei

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA