Xing Fei: The Working Girl

Милиони гледат нейните уебсериали, а ние в GRAZIA си говорим на живо с младата китайска актриса.

Невена Дякова
Невена Дякова 28 ноември 2022

Топ, пола и аксесоар CPLUS SERIES, ботуши Jimmy Choo

• Режисьор: Gong Cheng • Арт директор: Zhiyu Qu • Продуцент: Rico • Фотограф: Zhang Haoran • Стилист: Yuxi • Грим: Rui • Коса: Yansong

Тя е нежна, красива и страшно популярна в социалните мрежи. Работата я прави истински щастлива, а снимките на терен оценява като възможност да се учи и надгражда в професията. Цени високо личното си пространство, но не се страхува да споделя с милионите, които я обожават. Не планира публикациите си по теми, защото е естествена и спонтанна и хората харесват именно тази й страна. Тя е Xing Fei, за която феновете в България тепърва ще искат да знаят повече.

Xing Fei

Ти си популярна актриса от многобройни китайски уебсериали. Спомняш ли си първия път, в който застана пред камерата?

Въпреки че от много рано играя в трупа, помня, че първия път, в който застанах пред камера, бях много нервна и се тревожех дали ще се представя добре, тъй като ми липсва опит…

Какви са предизвикателствата при различните роли? Как се справяш с тях и какви нови предизвикателства искаш да покориш в бъдеще?

Всяка нова роля е предизвикателство за мен. Винаги се опитвам да вляза под кожата на образа, да погледна от неговата гледна точка, да наблюдавам и уча, да влизам в ролята по-бързо и по-умело. Винаги се стремя да поемам в нови посоки, а в последно време искам да опитам да изиграя и обикновено момиче от село.

Xing Fei

Рокля и колие XIAOLI, ботуши Stuart Weitzman

Какво е усещането да си част от успешни кино- и телевизионни продукции като Lady's Character?

Много съм щастлива, че участвам в толкова невероятна продукция, това е високо признание за мен като актриса. Да работя с толкова много опитни актьори ми даде възможност да се уча лично от тях, да добия изключително ценен опит. Сравнението с тях ми позволи да забележа недостатъците в актьорската ми игра, но също как да подобря уменията си и да се развия в професията.

Доколко спортната акробатика и опитът като военен ти помогнаха за актьорската професия?

Помогна ми да бъда по-стабилна психически, да се ядосвам по-малко. Спортната акробатика може да бъде доста отегчително занимание – да повтаряш един и същи елемент ден след ден, всеки ден… за дълъг период от време. Актьорството е доста сходно. Трябва да натрупваш умения и опит, за да видиш ефекта по-късно.

Xing Fei

Рокля Proenza Schouler, колие HELAS, обувки Jimmy Choo

"Винаги се опитвам да вляза под кожата на образа, да погледна от неговата гледна точка"

Колко е важно за една млада актриса в Китай да има силно присъствие в социалните мрежи? Ти самата имаш много последователи в социалната мрежа Instagram, какво обичаш да публикуваш най-често?

Не мога да кажа в цифри колко популярни трябва да бъдем като актриси в социалните мрежи, но факт… колкото по-голяма аудитория имаме, толкова повече хора ще видят проектите, в които участваме. Най-често публикувам забавни, добре композирани кадри, не следвам определена тема. Опитвам се да бъда максимално естествена и спонтанна.

Xing Fei

Поставяш ли граници между публичното и онлайн присъствието ти и личния ти живот? Как реагираш на позитивните коментари за теб в социалните мрежи? Как се справяш генерално с мнението на хората?

Разбира се, че има граница, но не е стриктна, трайно фиксирана. Понякога ми идва естествено да искам да споделя повече. Ако хората ме намират за интересна личност, ще съм повече от щастлива. Мисля, че е важно хората да ни дават обратна връзка, за да виждаме ясно кои са нашите слабости и силни страни… Разбира се, не може да правим само това, което ни казват другите, всеки има различни стандарти и перспективи. Човек трябва да слуша и да се води предимно от собствените си идеи и ценности.

Как изглежда един твой ден?

Обичайно прекарвам много време на снимачната площадка, което може да прозвучи твърде монотонно. Но, да… отивам на работа, снимам, приключвам. В редките случаи, когато не работя, отделям време за семейството ми и тренировка във фитнеса.

Xing Fei

Топ UNFOE, обици HELAS, пола CPLUS SERIES, ботуши Jimmy Choo

Кое те прави истински щастлива?

Работата. Истина е. Работата ме кара да се чувствам защитена.

А за какво мечтаеш?

Да съм здрава и щастлива, да са здрави и щастливи хората около мен и тези, които ме харесват и обичат. Ако ме питаш за конкретна цел: надявам се в бъдеще да изиграя още много нови роли.

GET THE LOOK: Рокля Alaia, обици и гривна - архив на стилиста

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA