Приянка Чопра Джонас най-накрая получава ролите, които винаги е искала

От Боливуд до Холивуд, звездата от корицата ни завладя света. И тепърва започва...

18 май 2023

Текст: Billie Bhatia
Фотография: Danny Kasirye
Стайлинг: Kingsley Tao

С Приянка Чопра Джонас играем на котка и мишка от две седмици, опитвайки да намерим свободен момент в графика ѝ по време на световния прес тур за сериала "Citadel". Когато тя най-накрая се появява на екрана на лаптопа ми от дивана си в Ел Ей, казва, че е изтощена от цялото пътуване - нещо, което никога не бихте предположили. Бившата Мис Свят изглежда абсолютно съвършено (само ако часовата разлика беше толкова добра към всички).

Приянка Чопра Джонас

Блейзър и пола Valentino

"Никога не съм била от онзи тип хора, които мислят, че са успели"

В "Citadel" Приянка играе заедно с Ричаръд Мадън и Стенли Тучи, и е шпионка на мисия да спаси света, а екшън трилърът е амбициозен експеримент какво точно може да представлява глобалният телевизионен франчайз. "Шоу от такъв тип не е правено никога досега", казва тя. "Концепцията беше да създадем няколко по света, които да са свързани, но направени от различни екипи. Можеш да ги гледаш индивидуално или заедно, има свързващи нишки". В момента се работи по три спиноф-а - в Италия, Индия и Мексико.

Това е вълнуващ нов начин за правене на телевизия, но още по-вълнуващото е, че южноазиатска актриса застава начело на подобен революционен проект. "На такива роли могат да се наслаждават предимно бели мъже", споделя Приянка. "Наистина го приех като огромна възможност за жените като цяло, но най-вече за цветнокожите жени. Страхотно е да съм имигрант и в същото време актьор с мнение, което продуцентите уважават и търсят."

Приянка Чопра Джонас

Рокля и ботуши Givenchy

За Приянка този момент е кулминация след повече от две десетилетия работа в индустрията (и филмография, включваща над 80 роли), първо като една от най-големите звезди на Боливуд, след това със скока към Холивуд и ТВ хита "Куантико", "Матрицата: Възкресения", "Спасители на плажа" от 2017-а и Netflix комедията "Isn’t It Romantic". Нейната международна звездна сила не може да бъде подценявана - тя е най-следваната индийска актриса в Instagram (90 милиона последователи) и е сред 100-те най-влиятелни хора в света, според Forbes, Time и BBC.

Приянка обаче е достатъчно проницателна, за да разбере, че славата може да бъде моментна. "Работата ми е особено непоследователна, мога да се окажа "канселирана" утре, хората да решат, че аз не съм вкуса на месеца, всичко може да се случи", обяснява тя. "Никога не съм била от онзи тип хора, които мислят, че са успели."

Тази работна етика (позната на всеки, който има южноазиатски корени) я движи напред. Работиш здраво за онова, което искаш в живота и след като си го постигнал, работиш още по-здраво.

Приянка Чопра Джонас

Рокля Sportmax, обици Bulgari

Това може би обяснява защо на следващия ден тя отново е в самолета за Ню Йорк, където ще започне друг прес тур - за романтичната комедия "Отново любов". В нея Приянка влиза в обувките на Мина, която изживява смъртта на годеника си като изпраща съобщения до неговия стар телефон. Те обаче стигат до красив непознат (Сам Хюън от "Outlander"), който търси помощта на Селин Дион, играеща самата себе си, за да ги събере.

"Можеш ли да повярваш, че е първият филм на Селин Дион?", пита Приянка, потвърждавайки, че певицата е точно толкова забавна, колкото си я представяме. "Филмът е много различен от "Citadel", но те кара да се чувстваш добре, уютно, а понякога ти трябва точно това - комфорт и надежда."

Приянка Чопра Джонас

Рокля Christopher Esber

Отвъд актьорството, Приянка има много други работни ангажименти: тя е продуцент, филантроп, активист, автор, инвеститор (в ски бранда Perfect Moment) и майка. А това изисква талант, амбиция, решителност и често пренебрегвана съставка - подкрепата.

"В професионален план знам, че се намирам на прекрасно място. След 23 години, най-накрая получавам ролите, които винаги съм искала. В личен аспект, няма друго място освен вкъщи, на което бих искала да бъда." През 2022-ра Приянка и съпругът ѝ, поп звездата Ник Джонас, посрещнаха първото си дете - Малти Мари (която беше специален гост на фотосесията за GRAZIA). "Всичко, което правя, правя го за нея. Тя е най-големият подарък, който сме получавали. Тя е нашата светлина, но нито аз, нито Ник, щяхме да се справим без подкрепата на семействата ни", казва тя.

"Израснах с работещи родители, така че знам важността на бабите и дядовците, и голямата роля, която играят. Тази споделена отговорност беше много очевидна в моя живот. С братовчедите ми тичахме между къщите, докато родителите ни работеха - много "индийско" нещо, но родителите на Ник също са наоколо. В момента дъщеря ми е в Ню Йорк с майка ми, най-вероятно хапва сладолед за вечеря."

Приянка Чопра Джонас

Рокля и аксесоар David Koma, обувки Christian Louboutin

Настоящият статут на Приянка е златен, колкото залез над холивудските хълмове, но преходът от Боливуд към западния пазар е бил значително труден. "Знаеш ли, че всъщност дойдох в Холивуд, за да правя музика?", пита тя, след това добавя бързо: "Не го търси в Google!".

"Мечтата на живота ми беше да направя индийската музика популярна навсякъде. Имах няколко песни с Will.I.Am, Pharrell и Pitbull, но бързо осъзнах, че всичко звучеше фабрично и това не беше мечтата ми." (Питам дали някога би направила дует с Ник и тя признава, че понякога се срещат в студиото, където той записва. Случвало се е да пеят заедно, но резултатът стига само до семейството и близките им приятели.)

Успехът ѝ в Боливуд не се премества в Холивуд веднага. "Имаше много пъти, в които исках да се откажа. Бях се уморила от отхвърлянето. Чувствах се пренебрегвана на снимачната площадка, хората не вярваха, че мога да върша работата си, въпреки че Боливуд е толкова огромен. Поех голям риск, оставяйки кариерата си в Индия. Имах чувството, че съм изяла повече, отколкото мога да сдъвча."

"Постоянството беше единственият изход. Правих малка крачка всеки ден. И ето ме днес, тук, с най-величественото шоу, което съм правила, на корицата на GRAZIA като цветнокожо момиче", казва тя.

Приянка Чопра Джонас

Рокля Giorgio Armani, колие Bulgari

Казвам на Приянка това, което исках по време на цялото ни интервю - че навлиза в своята "PCJ ера". По същия начин, по който Дженифър Лопес стана Джей Ло, по който Сара Джесика Паркър стана SJP. Интернет започна да разпознава Приянка с тези три букви и това е голям знак за изстрелването на нейния успех в стратосферата.

"Когато Мишел Йео спечели "Оскар" тази година, заяви, че не трябва да позволяваме на никого да определя стойността ни. Наистина уважавам това, което ми казваш, защото имах чувството, че трябва да съм го достигнала в 20-те си години. А сега сме тук и ми казваш, че съм в моята PCJ ера, в 40-те."

Приянка Чопра Джонас

Рокля Alberta Ferretti

Докато Приянка, разбира се, е невероятно скромна, аз не мога да не споделя колко много означава успехът ѝ за мен - колко съм горда, че имам същия цвят на кожата, че идвам от същия background, че много жени ще започнат да виждат себе си като главния герой.

Моето излияние я подтиква най-накрая да признае, че се чувства горда от себе си. "Искам да отгледам дъщеря си в свят, в който културата е нормализирана. Не става дума за етнос или цвят на кожата, става дума за разликите помежду ни и възможността да оценим колко страхотни са те."

Приключваме разговора си с това, което предстои - комедия с Идрис Елба и Джон Сина, проект с Минди Калинг и хинди филм с две от най-големите звезди на Боливуд. Значи работната етика няма да изчезне скоро? "Е", казва тя с усмивка, "в момента съм в моята PCJ ера."

"Citadel" е в Prime Video, гледайте "Отново любов" в кината.

Приянка Чопра Джонас

GET THE COVER LOOK: Рокля Di Petsa

Movement директор: Yagamoto
Коса: Stefan Bertin @ The Wall Group
Грим: Liz Martins @ Eighteen Management с Dior Forever Foundation и Capture Totale Le Serum
Маникюр: Michelle Humphrey @ LMC Worldwide
Асистент фотография: Stefan Neal Jackson
DIGI Op: Jem Rigby
Асистент стайлинг: Gavi Weiss
Стажанти стайлинг: Lara Howard, Katie Daly

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA