"Любов и чужди езици" е тук, за да промени правилата на риалити форматите

Или поне на онези от тях, които винаги са в търсене на истинската и неповторима любов.

22 февруари 2024

Фотография: TLC

Трима американски мъже се впускат в епично приключение на тропически рай с 12 дами от 9 различни страни. Уловката е, че те не говорят и не разбират английски, а момчетата не знаят нито дума на техните езици. Tова е сюжетът на новата романтична поредица по TLC - "Любов и чужди езици".

GRAZIA успя да се срещне с главните герои в шоуто, но нека първо ви запознаем с тях.

Дилън идва от малък град в щата Вашингтон, за да се установи в приключенския Маями. Израснал в голямо семейство от смесена раса, той е възпитан със силни културни ценности, а пътуванията му са го научили да опознава и намира красотата във всички нови култури, които среща. Халил е бивш колежански футболист, родом от Тексас. В момента живее в Атланта, където се реализира като модел и актьор. Той харесва своята забавна страна и се надява да открие жена, с която да започне да гради живота си. Трип пък идва от Мичиган, но в момента живее в слънчевия Лос Анджелис. Той е бил инженер в морската пехота, а в момента се е фокусирал върху здравословния начин на живот, добрата форма и търсенето на сериозна връзка. Обединяващият елемент е Сангита Пател - канадска телевизионна знаменитост и водещ на "Любов и чужди езици". Нейната роля е да помогне на участниците да преминат през различните предизвикателства по възможно най-плавния начин. Освен това, тя е единствената в къщата, която може да общува с мъжете и жените чрез преводач.

Любов и чужди езици Трип

Наистина ли нямахте представа, че момичетата не говорят английски, когато се записахте за предаването?

Халил: Да.

Дилън: Знаех, че ще се срещнем с жени от цял свят, но нямах представа, че не говорят същия език. Беше голяма изненада за мен.

Халил: Мислех, че като са от цял свят, най-вероятно ще говорят поне два езика. Вярвах, че ще имаме нещо общо, но бързо установих, че никой не говореше грам английски.

Сангита: Правилата стават ясни още в първия епизод. Влизаме в къщата, наблюдаваме как се развива всичко, а след това опитваме да разберем как да говорим с дамите. Това е концепцията на шоуто. 

Любов и чужди езици Халил

Халил: Аз наистина не вярвам в любовта от пръв поглед. Възможно е да почувстваш нещо, но не знам. Тогава може би опитвах да се убедя, че очите са прозорец към душата и така нататък.

Дилън: Имам чувството, че усещаш дали ще се случи любов от пръв поглед, наблюдавайки някого в очите продължително. Така определено разбирате повече за характера. Странно е, но само ако гледаш достатъчно дълго, ще разбереш. Въпреки че не водите разговор.

Сангита: Сещам се за пример, който не мога да споделя, но Халил имаше момент с едно от момичетата. След това - с друго. Някак разбираш при коя сърцето ти трепва. Свързвате се по различен начин. Аз вярвам в любовта от пръв поглед. Мисля, че просто трябва да разбереш коя е тя.

Възможно ли е наистина да се влюбиш в някого и да оставиш комуникацията на заден план?

Сангита: Хм.

Халил: Да, определено. Мисля, че развива отношенията повече. Езикът не е толкова голяма бариера. Определено стигнахме до този извод в шоуто. Има много други неща, които можете да харесате или научите за някого. Може би е проблем за хората, които наистина обичат да изразяват чувствата си.

Любов и чужди езици Дилън

Дилън: Да, не бих могъл да го обясня по-добре.

Сангита: Мисля, че това също е част от процеса. Макар момчетата да не знаят езика на момичетата, правят необходимото, за да установят връзка с тях. Дилън започна да разбира какво се опитва да му каже едно от тях, да общуват, да разбере думите ѝ. Ще видите в епизодите.

При 3 момчета и 9 момичета е неизбежно, но и предвид езиковата бариера - ще станем ли свидетели на много конфликти?

Дилън: Много, много. За щастие, момичетата можеха да говорят помежду си малко повече. Ние не разполагахме с този лукс. Просто културните различия са големи и не можеш да ги разбереш. Това непременно води до сблъсък.

Халил: Напълно съм съгласен.

Сангита: Драмата тепърва започва. Ще започне да се развива по-напред. В 4 и 5 епизод ще видите много от конфликтите, които се появяват. Усеща се напрежение, защото момчетата започват да имат чувства, момичетата - също. Появява се ревност. И, да, много конфликти.

Цялото преживяване научи ли ви на нещо конкретно, може би на нещо, което не сте имали възможност да установите за себе си?

Халил: Никога не съм бил в подобна ситуация преди. За мен цялото преживяване беше урок как да бъда обичан, как да обичам и най-вече как да го правя без комуникация. Беше трансформиращо.

Дилън: Има много сценарии, в които мислите, че нещо може да попречи на любовта. Сещате се. Мислите, че езиковата бариера е пречка. Или разстоянието. Казвате, че не може да имате връзка с човек поради тази или онази причина. Вече мога да преодолея всичко, което съм мислел, че е проблем досега. Може да е трудно, но не е невъзможно. Сякаш имам по-добре разбиране за това как работи любовта.

Любов и чужди езици Сангита Пател

Сангита: Зрителите на предаването ще осъзнаят как всъщност се създава връзка. Да, може би с помощта на езика. Но повечето случаи с усмивка, докосване или тона на гласа.

Казват, че любовта побеждава всичко. Имахте ли съмнения, че всичко останало може да победи любовта обаче?

Халил: Честно казано, във всяка секунда от всеки разговор. Понякога нямах представа какво се случва, но имах чувството, че ако си с някого, който наистина те цени, той ще бъде достатъчно търпелив и разбиращ. Тоест трябва да отделите време, за да разберете това, което чувствате или се опитвате да изразите. Изисква се търпение. А то те учи на много.

Любов и чужди езици

Дилън: Ако знаеш, че ще бъдеш с този човек, ще се разберете и без използването на езика. Очевидно е огромен проблем, но донякъде помага да разберете дали може да израствате заедно. Няма как да скриеш емоциите.

Сангита: От друга страна виждате и езика на тялото. Ще разберете много за нашите герои от начина, по който стоят, по който се гледат. И без езика ще успеят да разкажат кои са и в кого са влюбени.

Гледайте "Любов и чужди езици" - всяка сряда от 21:00 ч., само по TLC.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA