Кайли Дженър всъщност не е милиардер?

Когато миналата година стана ясно, че реалити звездата Кайли Дженър е на път да стане най-младият милиардер в света, последвалите реакции в публичното пространство бяха много и най-различни. Кой може да забрави граничещата със сюрреалистичен абсурд шега на Instagram инфлуенсъра Джош Островски, който стартира  иронична GoFundMe кампания, за да помогне на Дженър да достигне заветната десетцифрена сума. Иронично или не, редица почитатели на най-малката от клана Кардашиян направиха съвсем реални дарения, като един анонимен спонсор се раздели със цели сто долара в името на благородната кауза. Тази пролет Кайли официално получи титлата „най-млад милиардер" и се появи на корицата на Forbes.

Кайли Дженър 2

Тогава повечето хора се разгневиха на термина self-made, тъй като твърдението, че Дженър е разчитала само на себе си, за да постигне своя главозамайващ успех, определено има своите пропуски. Да, действително 22-годишната бизнес дама влага свои лични средства в създаването на течните червила Kylie Lip Kit и последвалия ги бранд Kylie Cosmetics, но нека не забравяме, че тя произлиза от едно от най-богатите и влиятелни семейства в шоубизнеса. Към днешна дата обаче някои финансови специалисти подлагат на съмнение дали изобщо е коректно Кайли Дженър да бъде зачислена към клуба на милиардерите.

Оказва се, че нейните персонални авоари, сред които къщи, имоти и други инвестиции, се оценяват на 100 милиона долара ( да – все така на светлинни години от обикновените хора), а самата компания Kylie Cosmetics, на която Дженър е едноличен собственик, има стойност от 900 милиона. С други думи - Кайли не разполага с един реален милиард в банковата си сметка, за тази цел тя трябва да продаде своя бизнес, а на този етап подобна крачка не стои на дневен ред. Независимо дали взима решенията си самостоятелно или приема съвети на по-опитни специалисти, Дженър продължава успешно да разраства Kylie Cosmetics и  наскоро добави към списъка с козметични продукти и линия, посветена на грижа за кожата.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA