Навлизаме в нептунов транзит - период на съмнение и влияние

По време на нептуновия транзит ще гледаме на света през розови очила. Ето как можем да се справим!

Димитър Андонов
Димитър Андонов 18 декември 2019

ЗА КАКВО СТАВА ВЪПРОС

След няколко месеца в ретрограден Меркурий, уверено навлизаме в период на нептунов транзит. Период, известен със склонността си да затваря очите ни за неща, които по принцип бихме видели и усетили. Нептун може да ни направи по-податливи на внушения, да насочва мислите ни в грешна посока и да позволи на емоциите да контролират разума. Всичко това означава, че слагаме розовите очила и виждаме само красотата, но не и истината във всичко около нас. 

Транзитът ще ни донесе много измама, чувство на фалшива увереност и параноя, защото Нептун е планета, която лесно може да промени мисленето ни и да ни накара да повярваме на абсолютно всичко, което останалите ни кажат. По време на нептуновия транзит ще се съмняваме в собствената си интуиция и астролозите съветват да разчитаме повече на разума, отколкото на чувствата си. Ако се опитваме да преоткрием конкретна ситуация или връзка, а нещата не се получават, просто трябва да оставим това в миналото и да продължим напред. Периодът не е подходящ за вземане на важни решения, както и за започване или приключване на ангажимент от каквото и да било естество.

КАК ДА СЕ СПРАВИМ С ЕНЕРГИЯТА

Нептун е известен с това, че е креативна планета, която ни позволява да видим света през различни перспективи, а това е една прекрасна възможност да бъдем настроени творчески. Можем да го направим с помощта на арт клас, готварски курс или пък книга за оцветяване. Задължително трябва да изпълним времето си с много музика, а при възможност, да планираме ваканция в близост до вода. „Нептун е кралят на морето, отведете го до водата и ще донесе яснота на съзнанието и спокойствие на мислите."

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA