Мишел Обама и Джордж Буш – едно необикновено приятелство

Наталия Александрова
Наталия Александрова 23 декември 2019

Ако предстоящата Коледа няма шанс да ви накара да повярвате в чудеса, то нека ви сюрпризираме с един не толкова известен у нас факт, който отдавна кара медиите отвъд Океана да свиват учудено рамене – бившата първа дама Мишел Обама и 43-ия президент на Щатите се радват на подчертано топли отношения.

Мишел Обама

Да, същият този републиканец  Джордж Буш, който започна войната в Ирак и същата тази Мишел Обама, чийто съпруг е два пъти избран демократически президент, очевидно имат достатъчно допирни точки, за да нарекат себе си приятели. Вероятно първият път, когато пресата забеляза тяхната специална връзка е през 2015 г. по време на честването на 50-годишнината от „Кървавата неделя" двамата са видяни да разговарят оживено и затвърждават добрите впечатления година по-късно, когато на официално събитие Мишел без всякакви притеснения прегръща  Буш пред заобикалящите ги фотографи.

Мишел Обама

Причината за тяхната близост от една страна се дължи на протокола, тъй като на официални събития те са длъжни да седят един до друг и от друга на чувството за хумор на Буш, който предизвика истинска вълна от коментари в социалните медии, когато на погребението сенатор Джон Маккейн той даде на г-жа Обама ментово бонбонче и повтори жеста на погребението на своя баща Джордж Буш-старши. „Аз харесвам да се шегувам. Семейство Обама непрекъснато са заобиколени от сериозни хора и по тази причина си допаднахме." – коментира президентът. „Ние имаме едни и същи ценности. Политическите ни виждания се различават, но човешките – не." – сподели наскоро Мишел в интервю с дъщерята на Буш – Джена и допълни, че се надява хората да не изгубват сами себе си в страхът от тези, които са различни. Звучи обнадеждаващо, нали?

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA