Диамантите са най-добрите приятели на жените, но какво не знаем за тях?

"Обичам бижутата - златото и диамантите. Все пак съм жена", казва Моника Белучи. За диамантите, с любов...

Димитър Андонов
Димитър Андонов 05 януари 2020

НЯМА ДВА ЕДНАКВИ ДИАМАНТА

Диамантите са едни от най-редките природни богатства, които са формирани между 800 милиона и 3.4 милиарда години назад във времето. Те са по-стари от някои звезди в небето, което, както добре знаем, ги прави изключително редки, скъпоценни и значими. Поради факта, че са възникнали в различни периоди от еволюцията на земята, всички изглеждат по различен начин. Всеки един диамант има уникален характер, цвят и условия, при които трябва да се съхранява.

22

МОЖЕТЕ ДА СЕ ДОВЕРИТЕ НА ОЧИТЕ СИ

Диамантите привличат окото. Интересно е обаче, че дори със собствените си очи не виждаме тези скъпоценни камъни по еднакъв начин. Едното ни око може да възприеме по коренно различен начин отблясъка, формата и размера на даден диамант, в сравнение с другото. Може би това е част от причината жените да остават привързани към този малък детайл, който винаги грабва окото на останалите.

МАГИЧЕСКАТА ИМ СИЛА МОЖЕ И ДА НЕ Е ТАБУ

Когато преди хиляди години са били открити първите диаманти в Индия, някои хора са успели да усетят мистична сила, когато са ги докосвали. Дали има нещо подобно наистина, няма как да знаем, но ако приемем очарованието в очите на всички при вида на голям годежен пръстен, склонни сме да съгласим. Диамантите са най-хладките скъпоценни камъни, защото топлината от тях излиза по най-бързия начин измежду всички останали. Интересно, но факт, един от най-впечатляващите детайли във визията на повечето дами, е четири пъти по-тежък от всичко останало на земята.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA