Морска почивка през зимата. Защо не?

Ако имате чувство, че е време да избягате от градската среда и мръсния въздух, това е вашето място.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 28 януари 2020

В съзнанието на повечето хора Свети Влас е един от най-известните морски курорти по Българското Черноморие. Доскоро и в моето съзнание беше така, но случайността промени това. Една сряда моя приятелка ми звънна с предложението да я придружа за почивните дни в Свети Влас. На човека, с когото трябвало да отиде, му възникнал неотложен ангажимент. Първоначално се замислих - къде пък зимата на море?! Казах си, че може би е по-добре там, отколкото в София. Когато пристигнахме, изненадата ми беше голяма. Оказа се, че и зимата курортът привлича много хора, желаещи да усетят чистия въздух. Страхотното географско разположение на града допринася за мекия климат и най-много слънчеви дни през цялата година, въпреки комбинацията от планина и море на едно място. Отседнахме в единствения работещ целогодишно комплекс по Южното Черноморие - „Гранд Хотел Свети Влас". Човек би си помислил, че така се лишава от избор и възможност да избере най-доброто за себе си. Истината обаче е, че всъщност този хотел е в пълна хармония със заобикалящата го среда и атмосфера.

лоби бар

Изненадата ми беше още по-голяма когато установих, че сме от малкото българи, отседнали в хотела, който беше пълен. Оказа се, че той е предпочитан сред чужденци от цял свят, защото предлага иновативни за туристическия ни бранш услуги. Тайната е в това, че „Гранд Хотел Свети Влас" залага на здравословното хранене, активна почивка и СПА процедури за отслабване, детоксикация и тонизиране на организма, за които има специално разработени планове. Хотелът предлага цялостни програми за прочистване и отслабване, които са изградени по модела на най-модерните световни практики.

При 7-дневен пакет за активна почивка или 14-дневната програма за отслабване, всеки клиент получава персонални хранителни режими, които да спазва дори след края на програмата. Те са съобразени с нуждите на тялото и начина на живот на човека, това обясни и управителят на „Гранд Хотел Свети Влас" Милена Антова. Тези режими вземат под внимание и индивидуалните предпочитания на всеки за определени храни, както и резултатите от тест за хранителна нетолерантност, който се извършва на място в клиниката към хотела.

детокс център

Наличието на тези услуги не означава, че не може да се отдадете просто на приятна почивка и релаксация по класическия начин. Сауните и парните бани са най-малкото, което хотелът предлага. Той има най-големият СПА център в региона, като разполага с уникални външни термални басейни, които са с постоянна температура от 36 градуса през есента, зимата и пролетта. Така и без да излиза от хотелския комплекс, човек може да прекара времето си чудесно.  

СПА зоната дава възможност на семейства или групи с разнородни интереси да почиват заедно, без да влизат в спорове за приоритетните си занимания, а  любителите на джакузито могат да се отдадат на съвършен безметежен релакс. Процедурите, освен че са оръжие срещу стреса и помагат за по-добро здраве, са и съюзник на красотата – те подхранват, ревитализират и подмладяват кожата, като отстраняват мъртвите клетки.

фитнес Pulse

В съчетание с планинския и морски въздух Свети Влас предлага възможност наистина да инвестираме в здравето си с помощта на висококвалифицирани специалисти. Комплексът разполага с голям фитнес център от веригата Pulse Fitness & SPA, оборудван с последно поколение фитнес уреди Techno Gym, а също така и с втори огромен СПА център с множество съоръжения – солна сауна, арома парна баня, финландска сауна, хамам и зона за релакс. Хотелът е част от групата на Pulse Fitness & SPA, като всички с клубни карти получават отстъпка при отсядането в него.

блок маса

 „Гранд Хотел Свети Влас" е луксозен четиризвезден хотелски комплекс, изграден в модерен средиземноморски стил и разположен на самия бряг, което осигурява невероятна гледка към Черно море. Стаята ни беше просторна и луксозна, а храната беше разнообразна - имахме възможност да се храним в два ресторанта, предлагащи различни менюта. Преживяното преобърна представите ми за този курорт, който вече предпочитам да посещавам извън летния сезон. Всичко в „Гранд хотел Свети Влас", от което можете да имате нужда за една пълноценна и различна почивка, е изпипано до последния детайл.

Текст: Вили Томова

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA