Вземането на решения сутрин ни губи ценно време

Марк Зукърбърг смята така, можем да опитаме да му се доверим.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 17 февруари 2020

Седя и се колебая в коя категория да сложа този кратък текст, защото, въпреки че е само няколко реда, може да се квалифицира като нещо, свързано с начина ни на живот. Има и психологическа гледна точка. А, да, да не забравяме и (почти) звездния елемент, придружен от личното мнение.

63535

Марк Зукърбърг има около 20 напълно идентични сиви тениски в гардероба си. Може би ще се запитате защо, при условие, че разполага с 80.7 МИЛИАРДА долара. Истината е, че го прави, за да избягва вземането на излишни решения. Вероятно в хода на работата му се налага да разрешава поне 874329432 ситуации на ден, но когато става дума за личния му живот, той избира да се фокусира върху по-важните неща. Самият той казва, че когато има сходни дрехи, които не са много откъм количество, не прекарва излишно време сутрин в суетене какво да облече и разполага с много повече минути за себе си и семейството си. Да си признаем, това е нещо, от което имаме нужда.

Можем да наречем наличието на избор „лукс" или поне страхотна възможност. Ако се опитаме да сведем вземането на незначителни решения до минимум, ще ни остава много повече време за фокусиране върху работата, личния ни живот и нещата, които искаме да намират повече място в живота ни. Такава е идеята на Зукърбърг, която колкото и странно неприложима да изглежда, има доста логика. Не пречи да опитаме за някакъв период от време. Особено ако това е начинът да си набавим едни допълнителни 80 милиарда...

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA