Бърза, eкологична и стилна: Това е колата на бъдещето

Дойде времето да се запознаем с първия изцяло електрически модел на Volkswagen, който още това лято ще бъде истински хит на пътя.

Стратегическата офанзива на Volkswagen в сферата на електрификацията отбеляза своя успешен старт. Дойде времето да се запознаем с първия изцяло електрически SUV модел на марката, който още това лято ще бъде истински хит на пътя. Новият член в семейството на Volkswagen  – ID.4.  може да измине до 500 километра без необходимост от спиране за зареждане, благодарение на на изключителната аеродинамика и големия капацитет на акумулаторната батерия. Производството на автомобила има неутрален въглероден отпечатък и ще се предлага на цена под 30 000 евро.

+965
Volkswagen ID.4.

Заедно с новото попълнение в портфолиото на бранда, Volkswagen представи и производствената версия на ID.3., функциите в която се управляват почти изцяло с помощта на чувствителни на докосване сензорни бутони, плъзгачи, панели и с помощта на интелигентния контрол с гласови команди. Безжичната функция App-Connect позволява лесно свързване на новия модел със смартфона на потребителя, а допълнителното приложение осигурява многобройни удобства като възможност за дистанционен контрол на процеса на зареждане на батерията или за настройка на работата на климатичната инсталация от вкъщи преди потегляне.

96845
Volkswagen ID.3.

Една от вълнуващите нови възможности е допълнителният дисплей с функция за „разширена реалност", който проектира най-важната информация на челното стъкло в непосредственото зрително поле на водача, който вижда данните като триизмерен образ, разположен на видимо разстояние от три до десет метра пред автомобила. Дизайнерите на Volkswagen са разработили допълнителни пакети за клиентите със силно изявен индивидуален дух, които искат да придадат още по-забележително излъчване на своя ID.3. Във вътрешното пространство клиентите могат да направят своя избор между различни седалки с текстилна тапицерия, подлакътници, кожен волан с отопление и индиректно вътрешно осветление с възможност за настройка на 30 различни цветови нюанса. Разбира се, вече традиционните луксозни добавки като регулиране и отопление на седалките, също са налице, заедно с функция за масаж, която функционира по-тихо и удобно от конвенционалните лумбални опори.

652
Volkswagen ID.4.

Според най-новите планове на компанията, в периода до 2025 година от поточните линии на заводите на Volkswagen трябва да слязат до 1.5 милиона електрически превозни средства, което е значително повече от планираните по-рано количества. Очаква се от 2021 година заводът в Цвикау да започне да произвежда до 330 000 електрически превозни средства годишно, което ще го превърне в най-големия и най-ефективен завод за производство на електрически превозни средства в Европа. Бъдещето е тук с новия Volkswagen!

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA