Отбелязваме Часа на Земята с международен онлайн концерт

WWF призовава да останем вкъщи, обединени около каузата за опазването на нашия общ дом – Земята.

Във връзка с въведеното извънредно положение в страната ни, 13-ото поредно издание на най-мащабната глобална инициатива за опазване на природата, за първи път в историята, ще протече изцяло в онлайн пространството.

WWF призовава хората да отбележат Часа на Земята 2020 от вкъщи, като днес, заедно с милиони съмишленици по света символично изключат светлините между 20.30 и 21.30 ч. По този начин заедно ще покажем, че въпреки сериозното предизвикателство, пред което сме изправени днес, ние оставаме обединени около каузата да опазим нашия общ дом – Земята.

wwf

„Нуждата да сме обединени и да защитаваме нашата планета никога не е била толкова належаща. Именно природата е тази, която поддържа живота на Земята, осигурявайки ни чист въздух, вода, храна и суровини за лекарства. Днес повече от всякога трябва да покажем нашата загриженост към нея. Затова нека се включим дигитално в тазгодишното издание на Часа на Земята! Това е време за солидарност. Нека се подкрепяме един друг и да направим така, че гласът ни да бъде чут", призова Веселина Кавръкова, изпълнителен директор на WWF България.

00

Кулминацията на Часа на Земята, както всяка година, ще бъде в 20.30 ч. Със изключването на светлините започва и международният LIVE концерт "Глас за планетата". Участие в него ще вземат изпълнители от различни краища на света, които ще покажат, че независимо от тежката ситуация днес, все пак можем да бъдем заедно в името на природата.

Всички събития ще се излъчват директно на фейсбук страницата на WWF, а още идеи как да отбележите Часа на Земята от вкъщи можете да намерите на wwf.bg/planet.

веси бонева

Каузата на WWF да осигурим бъдеще в хармония с природата привлече редица известни личности тази година. Зад кампанията застанаха Владимир Ампов-Графа, Михаела Филева, Прея, Виктория Георгиева, Ваня Щерева, Реми Тоин, Веси Бонева, Мартен, Максим Ешкенази, Калин Врачански, Анжела Недялкова, Теодосий Спасов, Бояна Желязкова, Драго Симеонов, Дарин Ангелов, Деян Ангелов, Тео Ушев, Hayes & Y, Йордан Марков, RDMK, Котаракът Румен, Дария Симеонова, Ваня Щерева, Ревю и Dance Studio Deja Vu.

Инициативата е част от Календара на културните събития на Столична община. Нека се включим и ние!

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA