Какво е финансовото състояние на всеки член на британското кралско семейство?

Те са като нас, но не съвсем.  Кралските особи са един по-различен вид знаменитости. От една страна, личният им живот е постоянен обект на медийни спекулации, но от друга, за разлика от холивудските звезди, тяхната издръжка идва предимно от държавни средства и данъци. Именно по тази причина британската общественост реагира толкова негативно, когато Меган и Хари решиха да оставят публично събитие като кръщенето на сина им Арчи далеч от любопитните хорски очи. И все пак с колко точно разполагат членовете на британското кралско семейство?  В списъка няма да присъстват херцогът и херцогинята на Съсекс, защото те доброволно се отказаха от своето място в монархията, но за справка: докато е част от британските сухопътни сили Хари получава приблизително 53 хиляди лири заплата, а преди Мегзит състоянието му е оценявано между 25 и 40 милиона, самата Меган е оценявана на 5 милиона долара.

Принц Уилям

Принц Уилям

Подобно на Хари, активите на Уилям също се оценяват между 25 и 40 милиона, той разполага с 450 хиляди долара всяка година, има наследство от принцеса Даяна и по време на службата си като пилот на въздушна линейка получава годишна заплата от 63 хиляди долара, но тези средства са дарени за благотворителни каузи. Разходите на Уилям и неговото семейство се покриват от херцогство Корнуол, което е под опеката на принц Чарлс.

Кейт

Кейт Мидълтън

Мнозина забравят, че всъщност Кейт произлиза от изключително заможно семейство, бизнесът на нейните родители – фирма за олнайн поръчки Party Pieces се оценява между 30 и 50 милиона долара. Личните финанси на херцогинята на Кеймбридж се оценяват на 10 милиона.  Редно е да споменем, че самото раждане на първото й дете с Уилям – принц Джордж е стимулирало британската икономика с 3,6 милиарда долара, на принцеса Шарлот – с  5 милиарда, счита се, че годишно двете деца допринасят за генерирането на 75 и 100 милиона долара, а принц Луи –  на 50 милиона.

Чарлс

Принц Чарлс

Както стана ясно – принц Чарлс, който е и херцог на Корнуол и принц на Уелс, разчита на приходите си предимно от средствата на херцогство Корнуол, което е оценявано на 1,3 милиарда. Тези суми се разпределят съответно между Чарлс, синовете му и техните  семейства, като се счита, че въпреки че Хари вече няма статус на старши член на кралската фамилия, той поне за известно време, ще получава финансова помощ от баща си.  Личните авоари на принцът на Уелс се оценяват на 400 милиона долара, а тези на неговата съпруга Камила – на пет милиона.

Филип

Принц Филип

Феновете на хитовия сериал The Crown свързват херцога на Единбург предимно с неговото негодувание по отношение на по-ниската му социална позиция спрямо неговата съпруга. Независимо дали тези спекулации са истина или не, цифрите говорят високо и ясно – състоянието на Филип се оценява на 30 милиона. Преди оттеглянето си от обществени задължения през 2017 г. херцогът получава официална заплата от 500 хиляди долара.

Елизабет

Кралица Елизабет II

Най-дълго управлявалият монарх на Великобритания се оценява на 520 милиона долара. Тези авоари са разпределени между общата стойност на много от кралските имоти, които технически принадлежат на Елизабет – замъкът Балморал, имението Сандригам, приходи от херцогство Ланкастър – да, кралицата е и херцогиня на Ланкастър, приходи от имотите на монархията – тя има право на 15% от тях, и, разбира се – цялата  финаносоа оценка на личната колекция от бижута, които са пртитежание на нейно величество.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA