3+1 начина да бъдете по-продуктивни всеки ден

След дългите месеци, прекарани вкъщи, имаме нужда от малко помощ, за да се адаптираме и настроим положително.

Животът ни малко по малко започва да се връща към старото "нормално", а това означава, че трябва да се адаптираме към новата действителност и да не позволим на редицата външни фактори да повлияят на нашата продуктивност и оптимистична настройка към света. Имаме няколко идеи как да го направите...

Смейте се (добре, може и да се усмихвате)! 

Когато се смеем, тялото ни отделя хормон, наречен окситоцин. Именно той повдига настроението ни, карайки ни моментално да се чувстваме една идея по-добре, още повече когато сме около хора, които обичаме. Не казваме да се смеете постоянно и на всичко, но помислете колко по-приятна гледка е усмихнатият човек, а не постоянно намръщеният такъв, на който дори камъчетата по улиците са виновни.

9768

Отделете малко време за себе си.

Да, компанията на приятелите, колегите и семейството ни е приятна, но всеки има нужда от малко време от деня, в което да остане насаме с мислите, приоритетите и целите си. Тишината понякога стимулира продуктивността ни, а и все пак може да бъде прекъсната по всяко време. От последния албум на Дуа Липа, например.

Избягвайте съжаленията и вглъбяването в това, което не сте направили.

Всички правим грешки, това е част от съществуването ни, което иначе щеше да бъде невъобразимо скучно. Важно е да се научите как да престанете да мислите за това, което трябва да направите, но все още не сте или за това, което сте направили, вместо това, което е трябвало. Ако го направите, ще имате много повече време за... всичко останало.

6347

Не забравяйте, че имате нужда от почивка! 

Няма как след хубав обяд поне веднъж да не сте усещали как сте готови да се отправите към леглото моментално. Истината е, че колкото и да твърдим, че 40-те минути следобедна дрямка са перфектен вариант за рестарт (такъв са!), пребиваването в офис не би могло да ги позволи. Затова излизайки от него, отправете се към заниманията и хората, които ще ви разтоварят. Да, това включва да забравите и за служебния си мейл, освен ако наистина не е нещо важно. 

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA