Ето как да бъдем продуктивни в летните горещини!

Да, напълно възможно е. И ви показваме как да го направите!

Димитър Андонов
Димитър Андонов 31 август 2020

Отново стигнахме до онзи момент от лятото, в който температурите чупят всякакви рекорди и ни карат да мечтаем за ледени коктейли на плажа, докато, уви, сме в града. Въпреки това, има начин да се справим с горещината, доколкото това зависи от нас.

Ще започнем с вентилатор за бюро. Честно казано, това е една от най-добрите и практични инвестиции, които бихте могли да направите. Хубавото е, че няма да са ви нужни няколко заплати (колкото струва онази чанта от Bottega Veneta, на която се хвърлили око). Още по-хубавото? Лесни са за откриване и ще направят всеки ден една идея по-свеж. Съжаляваме, идеята наистина е само една.

Облечете се подходящо. Носете дрехи от несинтетични материали, които не задържат топлина. Колкото и да е предпочитан, памукът прави точно това. Ленът е чудесна опция за летните дни, късите панталони и сандалите - също. Ако дрескодът на офиса ви го позволява, защо не?

865

Стартирайте с важните задачи и организирайте времето си. Направете най-важното за деня преди обед. Изпивайки сутрешното си кафе, ще имате необходимата енергия и организация да свършите повече неща, отколкото в следобедните часове, когато температурите се почакват, а с тях и желанието да се отправите в леглото си и да излезете навън чак през октомври.

Не искаме да звучим като баба ви, но пийте течности. И колкото да не ни се иска да го кажем, под "течности” нямаме предвид всевъзможни сокове и латета, но не и вода. Дръжте бутилка с вода от литър и половин на ръка разстояние. Как да знаете, че сте изпили нужното количество? Не трябва да има и капка от нея до 4 следобед. Проучване от 1988 г. показва, че 2 процента ниво на дехидратация, причинено от топлина, може драстично да намали времето за реакция на мозъка и способността му да се фокусира. 

57

Избягвайте тежкия обяд. Опитайте се да избягвате горещите и пикантни храни. Спрете се на леки и лесносмилаеми такива, съдържащи протеини и диетични фибри. Да, дори салатата цезар е по-добър вариант от месо с картофи и няколко вида сос.

Правете почивки през целия ден. Ясно е, че не го правим редовно, но трябва. Малките разходки, придружени от дълбоко вдишване и поглед встрани от компютъра са най-сигурният начин да дадете нужната почивка на цялото си същество. Не само в топлото време!

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA