Кои са най-популярните растения в Instagram?

Едва ли това е въпрос, на който сте търсили отговор, но затова сме тук и готови да ви го дадем.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 25 септември 2020

Цифрите през последната година със сигурност доказват, че любовта и манията ни към растенията е тук, за да остане. Изглежда обаче, че не само обичаме начина, по който те допринасят за интериора, но и за нашите канали в социалните мрежи.

За да подкрепим това твърдение с доказателство, достатъчно е да отбележим над 4-те милиона публикации с #houseplants в Instagram.

85

Може би не е изненадващо, но кактусът е най-подходящото за Instagram допълнение към всеки домашен интериор, тъй като постовете с негово участие са 23 948 259.

Известен със своите форма, размер и цветове, той е идеалното решение за вашето жилищно пространство, независимо дали е поставен на перваза на прозореца или е сложен на някой рафт. Най-хубавото е, че не трябва да го поливате постоянно!

57

На второ място е хоята с отличителната си восъчна бадемова форма и ароматни цветя. С повече от 2 милиона публикации в Instagram, изглежда, че тя е една от най-популярните за показване в интернет пространството.

75

Монстерата е на трета позиция. Тъмнозеленето, лъскаво листно растение е поразително допълнение към дома и е маркирано цели 1 653 211 пъти в Instagram.

945

Може да е известно като успокояващо средство при слънчево изгаряне, но алое верата намира място сред най-малко използваните в Instagram растения. Въпреки тропическата си естетика, броят на хаштаговете в Instagram е само 98 863.

На последно място е драцената. Макар да намира място сред стайните растения от средата на XIX век, африканското вечнозелено растение е използвано само 38 434 пъти.

А кои използвате вие, за да впечатлите аудиторията си?

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA