Когато илюзията срещне реалността

Музеят на илюзиите е мястото, готово да ви омагьоса с най-мистериозните и вълнуващи преживявания.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 07 октомври 2020

Колкото и да харесваме конвенционалните музеи, където историята буквално е на ръка разстояние, трябва да признаем, че светът има нужда от места, които придават нов смисъл на тази дума, без значение как го разбираме ние. И понеже наистина вярваме в това твърдение, винаги оставаме очаровани от Музея на илюзиите и всичко, което той предлага.

Макар да отвори врати преди по-малко от година, убедени сме, че вече сте го виждали в многобройни постове в социалните мрежи. Факт е обаче, че освен място за невероятни кадри, музеят е и пространство, в което илюзиите се срещат с научните изобретения и изкуството, а на пръв поглед сложните физика и оптика са представени чрез мистериозни произведения на изкуството и класически загадки.

87

Музеят с площ от 400 квадратни метра със сигурност ще осигури незабравими моменти за всеки, който реши да го посети, а съвсем няма да преувеличим, ако кажем, че най-хубавото се "крие" във факта, че изложбата на музея не спира да се променя и всяка година в колекцията се добавят по няколко нови експоната. 

57

Ако имате съмнения как работи някое от изобретенията или пък искате да научите невероятни неща за изкуството и историята, имайте предвид, че екипът на музея винаги е на разположение! Да, усмихнатият персонал е готов да разкрие дори най-невероятните илюзии. И, да, те непрекъснато изследват света на науката и изкуството, търсейки нови художествени решения.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA