Цветовете на 2021 г. + как да ги използваме

Новата година носи със себе си послание за надежда, оптимизъм и устойчивост.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 10 декември 2020

Краят на всяка календарна година за глобалния авторитет в областта на цветовете Pantone означава определяне на онзи нюанс, който най-умело ще рефлектира върху света в последващите 12 месеца.

Тази година обаче всичко се оказа различно, в това число влизат и цветните решения. 2021 г. ще има собствени не един, а цели два цвята, съчетаващи по-дълбоки и амбициозни цели с оптимистичното обещание за година, изпълнена с позитивни моменти - PANTONE 17-5104 Ultimate Grey и PANTONE 13-0647 Illuminating.

57

Докато хората търсят начини да се заредят с енергия, яснота и надежда за преодоляване на продължаващата несигурност, енергичните и смели нюанси задоволяват стремежа към жизненост. Illuminating е ярък и топъл жълт нюанс, докато Ultimate Gray е вечен и солиден такъв, подчератаващ способността на човешкия дух да издържи на изпитанията на времето. 

"Изборът на два независими цвята подчертава това как различните елементи се обединяват, за да изразят послание, което е едновременно константно и приповдигнато. Практична, но същевременно оптимистична цветова комбинация, даваща надежда. Трябва да виждаме позитивната гледна точка", гласи официалното изявление на компанията. 

"Съчетанието на сила и оптимизъм" не трябва да се използва в равни пропорции, независимо дали става дума за интериорния дизайн, модните повели или beauty тенденциите. Специалистите препоръчват един от тях да вземе превес и да послужи като основа, а другият да бъде допълнителен.

85

Модата... Ultimate Grey осигурява страхотна отправна точка за всяко вдъхновение като дънки, пуловер и палто, докато Illuminating допринася за привлекателността на визията и може да бъде изразен чрез шал, обувки или чанта. 

Красотата... Комбинацията от топли и студени тонове в косата и ноктите със сигурност ще направи драматично изявление. Абсолютно същото важи и за грима, който се очертава да бъде предизвикателен, но и достатъчно впечатляващ.

57

Интериора... Ultimate Grey в спалното бельо, покривките и аксесоарите като възглавници, одеяла и покривки. Illuminating за входната врата, стените и малките мебели във всички пространства. Това е идеалната комбинация и за всеки офис. Възможностите са много, а интелектуалното любопитство, оригиналността и находчивостта са повече от задължителни.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA