14 очарователни кадъра за Международния ден на прегръдката

Трудно е да останете безразлични пред кадър на две полярни мечки в прегръдка. Даже бихме казали, че е по-скоро невъзможно...

Димитър Андонов
Димитър Андонов 21 януари 2021

Съществува Международен ден на почти всичко, което човечеството някога е измисляло, но този на прегръдката не е за изпускане. Неговото начало е дадено през 1986 г., когато пастор Кевин Заборни излиза на преден план с идеята, че периодът между средата и края на януари е изпълнен с липса на енергия и мотивация, тъй като всички са изтощени от коледно-новогодишните празници и все още не очакват Свети Валентин с нетърпение.

Неговата идея е именно хората да се заредят с положителни емоции, няколко седмици преди Деня на влюбените, особено във време, когато сме свикнали да приемаме тези малки жестове на любов за даденост.

Прегръдките и здравословните физически контакти стимулират психическото, физическото и социалното развитие на всеки човек, като същевременно помагат за намаляването на стреса и риска от сърдечно-съдови заболявания. Екип от експерти дори стига до извода, че 20 секунди, прекарани в прегръдка, веднага зареждат тялото ни с високи нива от хормона на любовта и... сещате се какво е логичното продължение на нещата.

И понеже не всичко трябва да е егоцентрично, решихме да оставим Международния ден на прегръдката в ръцете на животните. Онези красиви, мили и невинни създания, при вида на които изпадаме в безутешно умиление. В галерията по-горе имаме цели 14!

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA