Испания ще тества четиридневната работна седмица

Очаква се тестовият период на новото предложение да започне още в рамките на тази есен.

Испания е първата държава в Европа, която ще изпробва идеята за 32-часова работна седмица.

Правителството е приело това предложение и към момента с него са ангажирани около 200 компании с общо над 6000 работници.

Според The Guardian, Испания може да започне "изпитателния период" още тази есен, а основният мотив е фокусиран върху това, че компактният график може да доведе до по-голяма производителност и добър баланс между професионалния и личния живот на служителите. Нещо, което всички успяхме да реализираме в рамките на миналата година.

57

Очаква се 32-часовата работна седмица да позволи на служителите да прекарват по-малко време в офиса, като това по никакъв начин да не се отрази на заплащането. Към момента нещата са в начален етап на обсъждане, но се очаква да наберат скорост с течение на времето.

Въпреки че повечето фирми биха посрещнали идеята с широко отворени ръце, училищата, университетите и другите публични администрации тепърва ще решават дали да приемат това предложение и в какви граници.

57

Последователите на идеята за четиридневна работна седмица вярват, че ако на повече хора им бъде позволено да работят за по-малко часове, това би могло да помогне в дългосрочен план за справянето с високите нива на безработица, както и с претовареността, която почти винаги се отразява на продуктивността и финалните резултати.

Очакваме да видим какво ще се случи. Ами вие?

Фотография: unsplash.com, Profimedia

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA