Какво, как и защо, когато пазаруваме на Черен петък

Промоции, промоции, промоции. С други думи: изхарчени пари, пари, пари.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 26 ноември 2021

По незнайна, поне за мен, причина, от няколко години Черният петък се случва във всеки възможен ден. Някои дори не дочакват петък, а започват с офертите още от вторник. Предполага се обаче, че денят на изгодните сделки е този след Деня на благодарността в САЩ, т.е днес. 

Какво да имаме предвид в морето от изкушаващи оферти, скандално големи намаления и изнервящо очакване на пратки?

57

Отговорете си на най-важния въпрос. Има ли смисъл от тази покупка или я правите, просто защото цената не е "за изпускане"? Ако отговорът е второто, моля, най-любезно затворете страницата.

Наистина ли е намалено? Напомняме, че офертата не е "грандиозна", ако цената на дадения продукт е била предварително завишена и намалена точно преди началото на Черния петък. Дали в крайна сметка не го купувате за точно толкова, колкото струва? Проучване в САЩ доказва, че в 85% от случаите е така.

Започнете от рано. Не казваме да станете в 05:30 ч. в петък сутрин, но със сигурност не чакайте последните часове от намалението в неделя, когато ще са останали само онези нежелани от останалите артикули.

57

Пазарувайте онлайн, но не само. По-лесно е, по-бързо, а и има немалко предложения за безплатна доставка. Въпреки това, ако живеете в близост до мол и разполагате със зеленото оръжие, наречено сертификат, проверете какво се случва. По-малкият брой посетители ще означава повече попадения за вас!

Придържайте се към бюджета си. На теория звучи просто, но и вие знаете, че приложено на практика, е много по-трудно. Ако сте решили, че ще похарчите 200 лева, никой няма да ви хвърля с камъни, в случай че банковата ви карта олекне с 230 лева. Желателно е обаче сумата да не надхвърля 25% от това, което сте заделили в началото.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA