Коя е най-известната целувка в историята?

Питаме, защото трябва да се съгласите, че в крайна сметка всичко започва с допира на устните.

12 февруари 2022

Осъзнавате ли, че в основата на най-романтичния месец не стоят червените балони и плюшените играчки, а целувката?

Сещате се, първата целувка със специален човек, довела до причината изобщо да празнуваме 14 февруари и любовта. Целувката, предизвикала нещо повече от пеперуди в стомаха. Целувката, създала семейство. Всички възможни целувки преди и след това.

Този месец приятелите ни от Surecheck залагат на известни и лесно разпознаваеми моменти от историята, които колажират с тест за бременност, уверявайки ни, че той е не само лесен за употреба, но и точен по абсолютно всяко време.

Първият сюжет, в който тестът намира място, е "Целувката" на Густав Климт. Едно от най-известните произведения на австрийския символист изглежда като логично начало, защото се предполага, че изобразява самият автор и неговата любима Емили Фльоге.

Следващият момент е този на "целуващите се полицаи", които Банкси изрисува върху стената на един от пъбовете в Брайтън през 2005 г., без изобщо да се замисля, че творческото му виждане може да получи запазено място в историята.

Горе-долу в другата крайност е целувката на Ерих Хонекер и Леонид Брежнев от 1979 г., когато светът е много неща, но най-вече разделен на две. След години въпросната проява на близост се появява като рисунка на Берлинската стена, а художникът Дмитрий Врубел я нарича "Господи, помогни ми да оцелея в тази смъртоносна любов."

"Целувка на Юда (Вземане на Христос в ареста)" пък се счита за едно от най-добрите произведения на Джото ди Бондоне, в което той се проявява не само като талантлив художник, но и като автор, притежаващ умението да преплита библейски сюжети с изкуството и неговото значение в тогавашния свят.

А за "Целувката от "Таймс Скуеър" едва ли има смисъл да говорим в детайли. Знаете историята. Случва се през август 1945 г. и е буквален символ на финалните моменти от Втората Световна война. Макар да се случва между войник и напълно непозната жена на площада.

Иначе казано, все целувки, маркирали важен момент в историята. Целувки, допринесли за някакво начало. It all starts with a kiss.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA