Bulgaria Mall застава зад правилното поведение на пътя

Търговският център посреща новата учебна година с игри и информационна кампания за пътната безопасност, насочена към най-малките.

08 септември 2022

Ежедневните новини за стряскащи инциденти ни карат да се замислим какво можем да направи всеки от нас, за да бъдем спокойни и сигурни в автомобилите си.

Екипът на Bulgaria Mall инициира кампания #ДайЗнак! - УЧИЛИЩЕ ЗА БЕЗОПАСНОСТ НА ПЪТЯ, чиято цел е да запознае децата, чрез интерактивни уроци-игри с участниците в движението, пътните знаци и опасностите, които могат да се появят. На празника по повод старта на учебната година - 15 септември, най-малките ученици ще разберат защо е важно да пресичат на пешеходни пътеки и на зелен светофар, защо да не преминават с велосипеди и тротинетки през улицата, както и да се оглеждат преди да хукнат след топката. И защо не бива да играят на криеница между паркирали автомобили.

"Вярваме, че с повече интересни активности ще провокираме създаването на полезни навици у децата. Те ще разберат какво да наблюдават и за какво да бъдат внимателни на пътя и в игрите. Малчуганите могат да бъдат добър коректив на своите родители, а често и самите те да настояват правилата да се спазват", казва Виолета Цонкова, директор "Маркетинг и комуникации" на Bulgaria Mall.

"Нашият търговски център се намира на ключова пътна артерия в столицата и сме предпочитано място за забавление на деца и техните родители. В съседните квартали има много училища и детски градини и с началото на учебната година движението в района е изключително интензивно. Сигурни, че с тази кампания ще помогнем на повече деца да използват и затвърдят знанията си и да за пътна безопасност. По този начин те ще бъдат внимателни за своето поведение на улицата и по-наблюдателни за действията на хората около тях. А като научат правилата от малки, вероятността на ги нарушават в бъдещ намалява."

Bulgaria Mall

Кампанията включва активности през всяка събота и неделя на септември. Още през първата седмица - 10 и 11 септември в партньорство с "Академия за родители" са организирани безплатни работилници за деца. "Опитай, Твори и Учи" ЕКСПО има за цел за помогне на най-малките ученици да се ориентират в различните извънкласни дейности, да опитат различни неща и може би да открият своя талант. Освен групи по роботика, забавна математика, рисуване и изработка на кукли и играчки, организаторите планират учебни игри за безопасно движението.

Кампанията ще продължи и в първия учебен ден. Танци, песни и забавление с любим аниматор от мола, са част от програмата, която ще започне в 12:30 ч. А в 13:30 обучител по пътна безопасност към Столична община ще представи на децата - на принципа "играй и учи" - лесни и запомнящи се правила за това как да се държат на улицата, кое поведение е правилно и кое - не.

На самия 15 септември организаторите предвиждат да въвлекат в дискусия представители на различни институции. На сцената в атриума на Bulgaria Mall ще разговарят представители на Държавната агенция за пътна безопасност, инициативата "Деца на борда", българския съюз на международната женска общност Сороптимист Интернешънъл и други партньори. Събитието ще бъде излъчвано на живо в каналите в социалните мрежи на мола и дамската организация.

В края на месеца заедно с представители на софийските мотоклубове ще бъде отбелязан края на мото сезон 2022 г. Мотористите ще разкажат на децата не само за своята страст – любовта към вятъра и усещането за свобода, което им дава тяхното хоби, но и за отговорността, която има всеки от нас към останалите участници в движението.

Повече подробности може да откриете на www.bulgariamall.bg.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA