Деца подкрепят деца в тазгодишната кампания "Елхи на таланта"

За четвърта поредна година благотворителната екологична инициатива сбъдва мечтите на таланти от цяла България.

06 декември 2022

За четвърта поредна година приказните Елхи на таланта превърнаха алеята пред НДК в най-красивото празнично място в София.

Светлините на живите дръвчета бяха запалени на 1 декември и традиционно ще греят до началото на февруари следващата година, а на пролет ще бъдат подарени на Столична община и залесени в Гората на Таланта.

Елхи на таланта

Събраните средства от Фондация "Стоян Камбарев", носеща името на култовия театрален режисьор, отново отиват за стипендии на даровити деца от многодетни семейства в нужда и ще покрият едногодишните им разноски за изкуството, което са избрали.

Традиционно, благодарение на Елхите на таланта, едногодишни стипендии получават и много от музикалните ѝ таланти и лауреати, както и най-младите носители на Голямата Награда за Полет в Изкуството - основен фокус на културната организация. Средства се насочват и към няколко късометражни филма, а миналата година Фондация "Стоян Камбарев" успя да финансира и издаде луксозно издание на поемата "Към нея" на младия поет и мултиталант Росен Карамфилов, благодарение именно на тази коледна акция.

Елхи на таланта

"С голяма обич подкрепяме тези даровити деца за поредна година. Убедена съм, че за да е ефективна помощта, тя не трябва да е само кампанийна и еднократна. Техните семейства разчитат на нас всяка година по Коледа и благодарение на благотворителната ни кампания, младите таланти продължават да пеят, свирят, танцуват, рисуват. Те отраснаха пред очите ни, а някои от тях се развиха забележително и това ни прави много горди! Прекрасно е, че Елхите на таланта се превърнаха в красива Коледна традиция, с екологична стойност, сбъдваща мечти на тези чудни деца и радваща всички софиянци и гости на града. Магично е", сподели от Лондон самата Деси Тенекеджиева.

"Близо двеста играчки, гирлянди и лампички има на всяка една жива двуметрова елха - в различен цвят и визия, според желанието на дарителите, а на специалните табелки се виждат и сърдечните им коледни пожелания. Голяма част от коледните благодетели се включват за поредна година, но се радваме и на много нови приятели и дарители, някои от тях сами ни потърсиха и припознаха каузата като своя. За първи път се включиха и деца, които помагат на други деца! Колко е красиво това! Учениците от 139 ИОУ "Захарий Круша" сами изработиха с много любов и въображение играчките за своята Елха на таланта", допълва маркетинг и пиар специалистът Ива Екимова, която тази година влиза и в ролята на мениджър на проекта.

Елхи на таланта

Елхи на таланта

Четвъртото издание на Елхи на таланта бе символично открито от изящната балерина и носител на Наградата за Полет в Изкуството 2022 - Емона Георгиева, която танцува под звуците на вечната класика "ЗИМА" на Антонио Вивалди. Солист на маримба беше един от стипендиантите и лауреати на Фондация "Стоян Камбарев" - изумителната Сара Чакърова. Танцът беше заснет, а ценителите на балетното изкуство и класическата музика ще могат да му се насладят в официалния YouTube канал и сайта на фондацията.

Нейният екип продължава да подкрепя и семействата на приятели от артистичния свят, които шокиращо напуснаха този свят – това на Димо от P.I.F., който остави млада съпруга и две съвсем малки момиченца, това на обичания актьор Йосиф Шамли, чиито прекрасни дъщерички, се занимават с музика и още едно талантливо дете, чието име не се оповестява публично, поради желание на близките.

Елхи на таланта

Благотворителната кампания е активна до края на декември. Всеки, който желае, може да се включи в нея чрез дарение, продукти, подаръци или ваучери.

Повече информация - в официалната Facebook страница на Фондация "Стоян Камбарев" или на foundationkambarev@gmail.com.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA