Робърт Дауни-джуниър и Сандра О са звездите в "Съпричастният" на HBO Max

Новият сериал на стрийминг платформата е с премиера от 15 април.

Ася Иванова
Ася Иванова 16 февруари 2024

Фотография: HBO/Hopper Stone

Робърт Дауни-джуниър и Сандра О (позната от хитовия "Убивайки Ийв") са звездите в оригиналния HBO лимитиран сериал "Съпричастният", чиято премиера е на 15 април по HBO Max.

Базиран на едноименния роман, удостоен с наградата "Пулицър", на Виет Тан Нгуен, "Съпричастният" е шпионски трилър и междукултурна сатира за борбата на един комунистически шпионин с френско-виетнамски произход през последните дни на войната във Виетнам и неговия нов живот като бежанец в Лос Анджелис, където научава, че шпионските му дни не са приключили.

Съпричастният по HBO Max

Историята в цели седем серии е разказана от гледната точка шпионина, който действа като северновиетнамска къртица, но също така е в конфликт със себе си поради добрите си чувства към южновиетнамската армия. Капитанът, както го наричат, бяга в Америка след падането на Сайгон и последвалото клане, където умират много от хората, които познава. Голяма част от историята се върти около двойната самоличност на Капитана и тази динамика само се засилва с преместването му в Америка. Той продължава да действа като къртица за северните виетнамци и се среща с различни интересни хора, а и започва няколко афери. 

Съпричастният по HBO Max

"Съпричастният" е копродукция на HBO, A24 и Rhombus Media и е продуциран съвместно с Moho Film и Cinetic Media. Парк Чан-Уок и Дон Маккелар са създатели и изпълнителни продуценти на сериала, а в него участват освен Дауни-джуниър и Сандра О, и Хоа Сюанде, Фред Нгуен Хан. 

Съпричастният по HBO Max

Екипът от изпълнителни продуценти включва Робърт Дауни-джуниър, съпругата му Сюзън Дауни, Аманда Бърел за Team Downey, Нив Фичман за Rhombus Media, Ким Ли, Рон Шмид, автора на книгата Виет Тан Нгуен, Джисун Бек за Moho Film. Фернандо Мейрелес и Марк Мънден са режисьори, а сценаристи са Марк Ричард, Наоми Изука, Меган Хуанг, Анчули Фелиша Кинг и Теа Хо.

Очаквайте "Съпричастният" в HBO Max от 15 април, а дотогава може да загреете с едноименната книга, която е налична у нас, благодарение на издателство "Кръг".

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA