"Домът на дракона" се завръща с втори сезон през юни

Новината бе разкрита от ръководителят на Warner Bros. Discovery - Джей Би Перет.

Ася Иванова
Ася Иванова 05 март 2024

Фотография: WBD

Всички сме в очакване на втория сезон на сериала "Домът на дракона" и вече е ясно. Ще можем да се насладим на фентъзи сагата по HBO през юни.

Новината идва не от кой да е, а от ръководителят на стрийминг звеното на Warner Bros. Discovery Джей Би Перет, който взе участие в медийна и технологична конференция в понеделник. И все пак точната дата не е ясна, но до момента знаехме единствено, че ще е през "ранното лято", както преди е споделял шефът на HBO Кейси Блойс.

"Домът на дракона" (House of the Dragon) е базиран на книгата "Огън и кръв" на Джордж Р. Р. Мартин, по чиито произведения беше създаден и другият хит "Игра на тронове" (Game of Thrones). Първият сезон вървеше по HBO през август - октомври 2022 г. и беше в цели десет епизода. Този сезон ще бъде с два по-малко и ще проследим историята в осем. А тя ще ни отведе в момента, в който приключи първата част на сагата. Седемте кралства ще бъдат потопени в опустошителна гражданска война между рода Таргариен. Ренира Таргариен, законната наследница на престола, е твърдо решена да се бори за наследството си, но срещу нея се изправя полубратът ѝ Егон Таргариен. Войната ще се води с дракони, мечове и политически маневри и ще има опустошително въздействие върху живота на всички във Вестерос.

Действието в "Домът на дракона" се развива близо 200 години преди събитията в "Игра на тронове" и около 100 години след като Таргариените обединяват Седемте кралства.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA