Британският посланик и фондация Emprove наградиха компании за устойчиви практики срещу насилието

Фигури от бизнеса, изкуството и културата се събраха в една изискана вечер, посветена на женската сила и нетолерантността към насилието в различните му форми.

13 март 2024

На 6 март 2024 г. Британското посолство, в партньорство с фондация Emprove, посрещна десетки бизнес лидери от различни сфери, които водят корпоративна политика за устойчива социална промяна. На ексклузивния прием в Британската резиденция бяха отличени и наградени компаниите SAP Labs Bulgaria и Taulia Bulgaria, които последната година работят усърдно в борбата с насилието и токсичните отношения у дома, на работното място и сред обществото като цяло. Елегантното събитие беше допълнено от коктейлна част и музика на живо.

Във вечерта на наградите "Emprove badge” посланикът, заедно с Олга Минева, основател на Emprove, и Нора Христова, оперативен директор на фондацията, връчиха две отличителни статуетки. Кирил Крантев, Senior Manager на SAP Labs Bulgaria, прие първата награда от името на компанията с думите: "За нас е от изключителна важност да сме част от тази общност на промяната и вече планираме надграждането на нашите инициативи в тази посока заедно с Emprove.”. Taulia Bulgaria –  IT компания под шапката на SAP, която оперира с офиси в София и Варна с решения за онлайн плащанията – стана втората организация, която получи своя "Emprove badge". Павел Иванов, Маркетинг Мениджър, сподели за невероятния начин, по който Taulia ангажира своя мениджмънт в каузата и за това колко значимо е лидерството за заразното добро – когато не просто се делегира, а онова, което се проповядва, наистина се практикува.

Emprove

Преди финала на официалната част, пред гостите излезе дизайнерът и медалиер Надя Розева, чиито творби са сред постоянните колекции на Британския музей, Кралския монетен двор на Стокхолм и Националната галерия в България. В нейно присъствие Олга Минева символично постави върху ревера на Н. Пр. посланика на Великобритания сребърната брошка на фондация Emprove, дело на дизайнерката. Надя Розева сподели, че бижуто олицетворява мисията на фондацията за живот без насилие и подкрепа към жени и момичета, които са го преживели.

Emprove

На събитието беше обявена за пръв път кампанията LIMITLESS (www.limitless-bg.com) в партньорство между Emprove, вината Trastena и крафт бирите Cohones, която инициира мрежа от бизнеси, които застават с бранда си зад каузата срещу насилието.

Emprove

Водещ на мероприятието беше актрисата Здрава Каменова, която с неповторимия си хумор успя да превърне един формален повод в незабравима, топла среща между съмишленици. Челистката Магдалена Петрович виртуозно обогати атмосферата с елегантните звуци на класическа и популярна музика.

Emprove

За втора поредна година Британското посолството в лицето на Н. Пр. Д-р Роб Диксън подкрепя фондация Emprove в този формат, с което затвърждава позицията си на истински съюзник и деятел на прогресивната промяна в обществените нагласи. Британският посланик припозна мисията на Emprove още през 2021 г., когато с негова помощ беше реализиран творчески курс за писане на жени, преживели насилие. Впоследствие овластяващата за жените инициатива резултира в мултидисциплинарна експозиция на ниво Национална галерия и турнета из шест града в страната и чужбина.

"Emprove Badge” е растяща мрежа от компании, нетолерантни към насилието на работното място. Tерминът „домашно насилие" е придобил такива размери, че „удобно" ни отклонява от факта, че тормозът не се случва само у дома. Вкъщи или на работното място, то е еднакво пагубно за служителите като хора и за организацията като структура. Това е причината все повече държави да приемат Конвенцията за премахване на насилието и тормоза в областта на труда. По техния пример, България е напът да ратифицира този документ, неотложно въвеждайки устойчиви практики за ангажиране на бизнеса по тази тема. "Emprove badge” не само отличава организациите като загрижен и отдаден работодател, но и предоставя различни форми на професионална подкрепа на екипите по пътя към придобиване на нови умения, овластяване и промяна. Освен SAP Labs Bulgaria и Taulia Bulgaria, в общността на отговорните работодатели активно участват и Hewlett Packard Enterprise Bulgaria и Kin +Carta.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA