Филмът на Яна Титова "Диада" с премиера по HBO Max

От 4 април ще можем да гледаме българската лента, която продължава да жъне успех след успех.

Ася Иванова
Ася Иванова 25 март 2024

Дни след като спечели наградата за най-добър тийн филм на София Филм Фест, стана ясно, че "Диада" ще има своята премиера в стрийминг платформата HBO Max. Ще можем да гледаме българската лента от 4 април. 

"Щастлива съм, че след успеха на "Доза Щастие", вторият ми пълнометражен филм "Диада" също ще е част от HBO Max. Това е едно естествено продължение на живота на филма и за мен е чест, че ще сме достъпни за гледане от широка аудитория нe само у нас, а и в още шест държави от региона ни. Историята на това 16 годишно момиче - Дида, което мечтае в грешното време и на грешното място, заслужава да стигне до още повече зрители и страшно много се вълнувам, че това ще се случи точно в стрийминг платформата на Warner Bros. Discovery!", споделя режисьорът на филма Яна Титова.

"Все още не мога да повярвам колко неща ми подари "Диада"… а съм още по-щастлива, че заедно с Яна подарихме и споделихме историята на Дида с публиката. От кинопрожекциите и срещите на живо знам, че тя не оставя равнодушни хората, които са видели филма. Затова се радвам изключително много, че той ще бъде достъпен на стрийминг – един от начините, по които младите хора днес гледат съдържание," коментира от своята страна актрисата Маргарита Стойкова. 

Диада

"Диада" ще може да бъде гледан от 4 април от потребителите на HBO Max в България, Хърватия, Сърбия, Северна Македония, Босна и Херцеговина, Черна гора и Словения. От 21 май, когато  HBO Max ще се трансформира в Max, всички български филми в секцията ‚местни продукции‘ ще бъдат прехвърлени в изцяло новата стрийминг платформа.

В актьорския състав освен Маргарита Стойкова (Дида) и Петра Църноречка (Ива) гледаме и Иван Бърнев, Силвия Лулчева, Стоян Дойчев, Ирмена Чичикова, Цветан Алексиев, Васил Бинев, Жаклин Дочева други. Филмът е заснет в Ямбол през лятото на 2022 година. Операторската работа е дело на Мартин Балкански, с когото Яна Титова работи и по първия си пълнометражен филм "Доза Щастие". 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA