Потопи се в музиката на Ейми Уайнхаус и спечели награди

Открийте човека зад феномена с новия филм "Ейми Уайнхаус: Back To Black", който излиза на екран на 12 април.

Ася Иванова
Ася Иванова 08 април 2024

Фотография: Форум Филм България

През април се потапяме в музиката на един от най-страхотните гласове на всички времена - този на Ейми Уайнхаус. Биографичната лента Ейми Уайнхаус: Back to Black ще предложи на зрителите безпрецедентен поглед към вдъхновяващата, но и трагична история на една от най-ярките и иконични фигури в света на съвременната музика.

Разказана от гледната точка на Ейми и вдъхновена от дълбоко личните ѝ текстове, лентата проследява ранния възход на певицата към славата, разкривайки човека зад феномена и бурната любовна връзка в центъра на един от най-легендарните музикални албуми на всички времена.

Ейми Уайнхаус: Back To Black

Зад сценария на Ейми Уайнхаус: Back to Black стои номинирания за БАФТА и имащ сериозен опит с биографичните и музикални филми Мат Грийнхалч ("Контрол", "Film Stars Don't Die in Liverpool"), а на режисьорския стол сяда Сам Тейлър-Джонсън, която работи с Грийнхалч по номинирания за четири награди БАФТА "Младият Джон Ленън".

Ейми Уайнхаус: Back To Black

Ейми Уайнхаус: Back To Black

В образа на Ейми Уайнхаус се превъплъщава самата Мариса Абела, която за изненада на публиката изпълнява и голяма част от най-емблематичните песни на звездата. Във филма участват още Джак О’Конъл като съпруга ѝ Блейк Фийлдър-Сивил, легендите на британското кино Еди Марсан и Лесли Манвил като бащата и лелята на Еми, Джулиет Коуан като Джанис Уанхаус-Колинс и др.

Ейми Уайнхаус: Back To Black

С приятелите ни от Форум Филм България ще отпразнуваме дългоочакваната кинопремиера, раздавайки награди - копие от специалния албум Amy Winehouse – "Back to Black", предоставен от Animato Music, и 2 двойни кинобилета за филма.

Amy Winehouse - Back To Black

За да се включите в играта, открийте тематичния пост в официалния ни Instagram акаунт, изпълнете условията под него от 8 до 11 април включително и стискайте палци да изтеглим вас като победители след 10:00 ч. на следващия ден.

Ейми Уайнхаус: Back to Black - от 12 април, само в кината.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA