"Вина" е първият български сериал на HBO Max

Вече е наличен за гледане в стрийминг платформата.

Ася Иванова
Ася Иванова 18 април 2024

Фотография: БНТ

Първи сезон на хитовия сериал "Вина" на БНТ, вече е наличен в HBO Max. 

Това е първият български сериал, който влиза в съдържанието на стрийминг платформата, в която по традиция в последните години съвременни български филми имат самостоятелна секция.

Историята на "Вина" ни среща с Филип (Владимир Зомбори), който пристига за кратко в България, упълномощен от майка си да продаде винарната на покойния й брат. Много скоро лозята, хората и своенравната еноложка на избата – Елина (Елена Телбис), го очароват и той променя семейните планове. Вместо да продава, Филип решава да възроди винарната, но активите ѝ са отчайващи – дългове, залежали бъчви и работници, които скоро ще останат на улицата.

сериал Вина

Само Елина може да го измъкне от кашата, но баща ѝ, председателят на общинския съвет Андрей Бончев (Михаил Билалов), има други намерения за избата. Оказва се, че връзката между семействата на Филип и Елина има корени, по-дълбоки и здрави дори от тези на лозите. Тайни и вина от миналото са напът да провалят всичко...

Зад един от най-успешните в момента български сериали "Вина" са режисьорът Виктор Божинов, сценаристите Ваня Николова, Нели Димитрова и Екатерина Николова. В проекта, по идея на Симон Еди Шварц, участват Владимир Зомбори, Михаил Билалов, Елена Телбис, Кристина Верославова, Параскева Джукелова, Герасим Георгиев-Геро, Силвия Лулчева и Светлана Янчева. 

сериал Вина


"Вина" е първият от общо три хитови сериала, продуцирани от БНТ, за които Warner Bros. Discovery (WBD) и БНТ са се договорили за права за стрийминг разпространение за България и бившите югославски републики. На 25 април ще бъдат добавени всички сезони на "Под прикритие", а премиерата на "Порталът" е предвидена за 2 май.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA