Гледаме Клеър Дейнс и Силвестър Сталоун по HBO през май

Ето какво ни предлагат от HBO през новия месец.

Ася Иванова
Ася Иванова 30 април 2024

Фотография: Warner Bros. Pictures; Special Treats Productions

Новият месец ни носи много нови сериали и филми, а ние сме ви подбрали част от най-интересните заглавия, които предстоят да се излъчат.

По HBO от 6 май стартира лимитираният Max Original сериал "В кръг", в който ще видим Клеър Дейнс, Денис Куейд и Зази Бийтс, която е в ролята на лошото ченге. Стивън Содърбърг създава сложен трилър, който проследява последиците от неуспешно отвличане, което разкрива дълго пазени тайни в днешен Ню Йорк.

13 живота

На 12 май ще имаме възможността да гледаме "13 живота". Базиран на истинската история, завладяла света, лентата е вълнуващ разказ за спасяването на момчешки футболен отбор от пещерата Там Луанг в Тайланд, след като водата в нея се покачва след проливен дъжд. С помощта на най-квалифицираните водолази в света е започната мъчителна спасителна мисия, която е образец за кураж на най-високо ниво и история за силата на човешкия дух.

Филм Самарянин

Филмовите вечери през уикендите ще ни срещнат със Силвестър Сталоун в "Самарянин". Лентата проследява историята на момченце (Джейвън Уона Уолтън), което иска да разбере дали митичният герой (Сталоун), пазил квартала му и изчезнал преди 20 години след трагедия, все още е жив. Филмът на Джулиъс Ейвъри е базиран на комикса на Браги Ф. Шут.

Четири добри дни

В "Четири добри дни" сме свидетели на страхотното партньорство между Глен Клоуз и Мила Кунис. Въздействащата драма е базирана на действителни събития. Двете актриси влизат в ролите на Деб и Моли - майка и нейната наркозависима дъщеря, които се сблъскват с най-трудните четири дни от живота си. Моли преминава през още една програма за детоксикация.

И кралят рече: "Каква чудесна машинка!"


С "И кралят рече: "Каква чудесна машинка!" режисьорите Аксел Даниелсън и Максимилиен Ван Ертрик отново насочват камерите си към обществото, за да изследват, обяснят и изложат наяве как неконтролируемата мания по външния вид е променила човешкото ни поведение. Филмът, който ще гледаме на 16 май, описва как човечеството е преминало от снимки в задния двор до индустрия за създаване на съдържание за милиарди евро само за 200 години.

Омарът

Колин Фарел е звездата в "Омарът" - романтична черна комедия за намирането на любовта на живот и смърт. Според правилата в дистопичния свят на близкото бъдеще всички необвързани трябва да бъдат арестувани и изпратени в Хотела, където са задължени да открият половинката си в рамките на 45 дни. Ако не успеят, ще бъдат превърнати в животно по избор и пуснати в Гората. Отчаян мъж решава да избяга от Хотела, попада в Гората, където живее група бунтовници, наречени Самотниците, и се влюбва, въпреки че с това нарушава техните правила. Историята ще бъде излъчена на 18 май.

Кан без цензура


След броени дни започва фестивалът в Кан. Именно на него е посветен филмът "Кан без цензура", който ще видим по HBO на 23 май. Той показва вълнуващото кино приключение и всичко, свързано с него в последните години. В лентата се включват директорът на фестивала Тиери Фремо, редовните гости на Кан Тилда Суинтън, Жулиет Бинош и Леа Сейду, режисьори като Оливър Стоун, Лин Рамзи, Майк Лий, Куентин Тарантино, Шон Бейкър, Кен Лоуч и Вим Вендерс, както и продуценти, журналисти, фотографи, ръководители, фестивални програмисти, модни дизайнери, организатори на партита и мениджъри на хотели.

Дюн

Няма как да пропуснем "Дюн" с Тимъти Шаламе и Зендая в главните роли. Историята ни среща с млад воин на име Пол Атреидски, който подобно на месия повежда хората си в битка срещу зъл барон, за да подсигури оцеляването им и да спре междугалактическата търговия с най-оскъдния и желан ресурс във Вселената.

Целуни бъдещето

"Целуни бъдещето" е за финал. Лентата, която ще се излъчи на 30 май, е актуална история за неподчинение по време на обсадата на Сараево през 90-те години на миналия век. Една ъндърграунд общност използва музиката и изкуството, за да привлече глобалното внимание. Това е и историята на следвоенния концерт на U2, който празнува тежкия триумф на града над етническия национализъм.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA