Какво да гледаме по време на празниците?

Даваме ви куп предложения, които ще ви заковат пред екрана през почивните дни.

Ася Иванова
Ася Иванова 02 май 2024

Фотография: First Thought Productions

Великденските празници и прогнозата за дъждовно време навън, неминуемо ни подтикват да се приютим под топлото одеало в мекия диван и да заковен поглед в поредната интригуваща история, която ни предлагат телевизиите и стрийминг платформите.

Но какво да очакваме през следващите дни? Романтика, трилъри, документални филми… Има от всичко за всеки вкус. Днес сме събрали най-новото, което можем да гледаме праз почивните дни.

ОСЪДЕНА, сезон 3

HBO Max - 2 май

Сериал Осъдена

Фотография: TVN

Съдия Алисия, лишена от свобода за убийство, което не е извършила, търси отмъщение за натопилите я и оцелява сред жените, които е осъдила. Последиците от бунтовете продължават да сеят хаос. Управителят на затвора Хепнер дава на затворниците труден урок. Забраните, ограниченията и задължителните тичания из двора на затвора са станали неразделна част от ежедневието. Кампина, Шиба и Франка - затворничките, посочени от Алисия като свидетели на търгове на жени в Dark Web, се справят най-трудно.

A MAN IN FULL

Netflix - 2 май

Сериалът е базиран на едноименния бестеслър на Том Улф, а в главната роля на имотния магнат Чарли Крокър ще видим Джеф Даниелс. Той е изправен пред изненадващ фалит и едновременно с това трябва да защити разпадащата се империя от политици и бизнесмени, които искат да извлекат печалба от слабостта му. Крокър няма да се предаде без бой и е готов на всичко, за да запази наследството си.

АНГЕЛЪТ НА СМЪРТТА, сезон 3

HBO Max – 2 май

Сериал Ангелът на смъртта

Фотография: Akson Studio

Изминала е година от опита за убийство срещу Лила и бягството на Пьотър. Той се крие в гората, но тъмната му природа не може да бъде обуздана. Умело прикрива следите си и оставя улики, които да създадат впечатлението, че е мъртъв. За разлика от много други, Агнйешка не вярва, че Пьотър не е сред живите. Въпреки че сега не работи за полицията, тя не може да се отърси от случая. Знае, че е само въпрос на време преди още някой да умре.

SCRUBLANDS

Hulu – 2 май

В провинциален град харизматичен и всеотдаен млад свещеник започва изненадваща стрелба срещу хората от папството си. Той убива петима енориаши. Година по-късно разследващият журналист Мартин Скарсдън се заема да разследва случая, а срещите му с всички очевидци го кара да се усъмни в на пръв поглед ясната история. Това го повлича в една надпревара на живот и смърт в желанието да разкрие истината.

ПОРТАЛЪТ

HBO Max – 2 май

Сериал Порталът

Фотография: БНТ

Минисериалът "Порталът" е част от филмопроизводството на БНТ - най-големият продуцент на телевизионно кино в България. Warner Bros. Discovery придобива лиценз за стрийминг платформата HBO Max в България и бившите югославски републики. В шест епизода се проследяват приключенията на двамата пътешественици във времето. Пред какви предизвикателства се изправят, как ги преодоляват и как се променя животът им, когато курсът на събитията от миналото сменя посоката си. Несбъднати любови, невъзможни връзки и много обрати и конфликти има в тази заплетена и изключително интригуваща история.

ХИТРИНКИ, сезон 3

HBO Max – 2 май

Дебора Ванс е легенда на комедийната сцена на Лас Вегас. Ейва пък е саркастична 25-годишна писателка без работа. Двете решават да работят заедно, за да освежат шегите на Дебора и да се научат да уважават различията си.

THE TATTOOIST OF AUSCHWITZ

Peacock – 2 май

Сериалът от шест епизода е базиран на популярният бестселър „Татуистът от Аушвиц". Той разкрива истинската история на Лали (Харви Кайтел) и Гита Соколов, които се срещат в концентрационния лагер Аушвиц-Биркенау. Лали е татуировчикът, който нанася с мастило идентификационните номера върху ръцете на затворниците. Всичко придобива смисъл, когато среща Гита и двамата се влюбват от пръв поглед. Около 60 години по-късно Лали разказва историята си на начинаещата писателка Хедър Морис.

ХЛАПЕТА

HBO Max - 2 май

Хлапета

Фотография: Baxter FIlms

Лентата „Хлапета" ни среща с Жордан и Патрик, които са на 14 и живеят в малко градче в южна Франция. Двамата убиват скуката, като играят на плейстейшън. Когато обаче Джесика – любимият им плейстейшън, се разваля, двамата трябва да намерят начин да изкарат пари за нова конзола. Идеята им е Жордан да съобщи, че е болен от рак и да набира средства за борба с болестта си онлайн. Когато парите потичат към тях, лъжата заплашва да излезе наяве.

STAR TREK: DISCOVERY

SkyShowtime

Сериал Star Trek Discovery

Фотография: SkyShowtime

В петия и последен сезон на Star Trek: Discovery капитан Бърнам и екипажът на U.S.S. Discovery разкриват мистерия, която ще ги изпрати на епично приключение в другия край на галактиката, за да открият тайнствена сила, чието съществуване е било добре пазена тайна векове наред. Но в преследването участват и други – опасни врагове са готови на всичко, за да се сдобият с тази награда, и нищо няма да ги спре.

ЛЕЙДИ БЪРД

HBO Max - 3 май

ЛейдиБърд

Фотография: IAC Films

Филмът е по сценарий и режисиран от Грета Геруиг, и разказва историята на Кристин „Лейди Бърд" Макферсън (Ронан) - волева тийнейджърка, която се сблъсква със своята борбена, но любяща майка (Меткалф), и мечтае да напусне родния си град, за да отиде в колеж в Ню Йорк. Действието се развива в Сакраменто, Калифорния през 2002 г. и проследява Лейди Бърд, докато тя преживява върховете и паденията на съзряването, и се търси себе си в бурната си връзка с майка си.

КРУШАТА НЕ ПАДА ПО-ДАЛЕЧ

SkyShowtime

Сериал Apples Never Fall

Фотография: SkyShowtime

Сериалът, базиран на романа бестселър на „Ню Йорк Таймс" от Лиан Мориарти, представя на пръв поглед перфектното семейство Дилейни. Бившите треньори по тенис Стан (Сам Нийл) и Джой (Анет Бенинг) са продали успешната си школа по тенис и са готови да навлязат в периода от живота си, който би трябвало да бъде техните златни години. Докато се вълнуват, че ще прекарват повече време с четирите си пораснали деца, всичко се променя, когато ранена млада жена почуква на вратата на Джой и Стан, носейки със себе си вълнението, което досега им е липсвало.

СЛУЧАЯТ КЮРИ

HBO Max – 4 май

Случаят Кюри

Тони е ученолюбиво дете, което обича науката и мечтае един ден да стане велик учен. Спалнята му прилича на лаборатория и той умишлено е кръстил лабораторната си мишка на името на Мария Кюри, разработила теорията за радиоактивността. Въпреки че е само на осем години, Тони ще участва в Националния панаир на науката със своя експеримент. Съседката му Рая моли Тони да помогне на няколко години по-големия Стефан да премине теста по математика, но той отказва и Мария Кюри е отвлечена. За да си я върне, Тони трябва да се изправи пред нови предизвикателства.

СЛУЧАЯТ ТЕСЛА

HBO Max - 4 май

Като обещаващ млад изобретател, Тони разработва уред за синтез на безжично електричество, вдъхновен от Никола Тесла. Тони вярва, че откритието му ще разреши световната енергийна криза. За негово разочарование се налага да замине на лагер със съучениците си и кани за компания любимата си приятелка и съседка Рая, която приема с радост, защото за пореден път е изоставена от вечно пътуващите си родители.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA