Документален филм на HBO разкрива истинското лице на Елизабет Тейлър

Премиерата на лентата ще бъде през август.

Ася Иванова
Ася Иванова 11 май 2024

Фотография: Франк Уорт/HBO

Оригиналният документален филм на HBO "Елизабет Тейлър: Изгубените ленти" ще дебютира на 3 август по HBO и ще бъде достъпен в стрийминг платформата Max. Филмът ще има своята световна премиера на филмовия фестивал в Кан през 2024 г.

Лентата изследва живота на легендарната икона на Холивуд. С изключителен достъп до личните архиви на Тейлър и 40 часа наскоро открити, интимни аудио интервюта с журналиста Ричард Мериман, публиката ще преоткрие не само една мега звезда от Златния век на Холивуд, но една сложна жена, която е преминала през славата през целия си живот, със сложна идентичност и проблеми от ранна детска възраст.

Тези откровени разговори разкриват пластовете на една от най-големите икони на киното. Разкриват една жена, която е в пълно противоречие с публичния си образ, жена, която копнее за уважение и свобода на действие. Филмът проследява живота на една актриса, която се противопоставя на очакванията на епохата, влизайки в образите на жени със силна воля на екрана.

Филмът е режисиран от Нанет Бърстейн, с продуценти Джей Джей Ейбрамс, Шон Стюарт, Глен Зипър, Бил Гербер и Рейчъл Ръш Рич. Изпълнителни продуценти са Бърстейн, Барбара Берковиц, Тим Менделсън и Куин Тиви. За HBO изпълнителни продуценти са Нанси Ейбрахам, Лиза Хелър и Сара Родригес.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA