Най-голямото училище за модерни танци в България с премиерен спектакъл

На 17 май на сцената на Младежки театър в София ще бъде представен танцовият спектакъл "RGB".

13 май 2024

Фотография: Пламен Календжиев

"RGB" е повече от танцово представление, това е спектакъл, който обединява танц, визуални изкуства, светлинни картини и звукова среда.

Магията на светлината е основният вдъхновител на хореографите и танцьорите в спектакъла. Името "RGB" се свързва с основните цветове от видимия спектър на светлината - червено (Red), зелено (Green) и синьо (Blue). "RGB" е вълшебно пътуване в света на светлината, цветовете и звука, където всяка стъпка на танцьорите разказва история.

Организатор на събитието е The Center - училище за танци и модерна култура с мрежа от зали в градовете: София, Варна, Пловдив, Русе и Велико Търново. Училището има над 22-годишна история, създадени са над 30 танцови спектакъла и 4 театрални постановки.

танцов спектакъл

Участват в различни мултижанрови проекти между които са тези с Варненски драматичен театър "Стоян Бъчваров", благотворителни кампании за UNICEF, като и инициативи за деца със специални потребности. The Center е основен партньор и съорганизатор на най-големия международен танцов лагер на балканския полуостров - „OMG Dance Camp" за 2017 и 2018, с повече от 350 участника.

Танцьорите и хореографите от The Center, които са на възраст между 15 и 23 години са не просто изпълнители – те са посланици на съвременното изкуство.

Не пропускайте  "RGB" – спектакъл – вдъхновение, който ще се превърне в незабравимо изживяване. Кога? На 17 май, от 19 май в Младежки театър "Николай Бинев".

Билети за събитието може да намерите тук.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA