Поразителни въздушни пътешествия из Европа с National Geographic

Всяка неделя ще разкриваме красотите на Балканите, Гръцките острови, Пиренейският полуостров и др.

Ася Иванова
Ася Иванова 04 юни 2024

Фотография: National Geographic

Новият сезон на "Европа отвисоко" по National Geographic ни поднася поредица от поразителни въздушни пътешествия, които ще ни разкрият най-забележителните райони на Европа, както не са виждани досега.

Тази документална поредица с пълен достъп от въздуха разкрива традициите, иновациите и инженерните пробиви, които продължават да оформят тези велики модерни нации днес.

В шест епизода, които ще се излъчват по National Geographic всяка неделя от 21 ч., ще се доближим по-близо до дома, над Балканите. Още в първия епизод ще станем свидетели на спиращо дъха въздушно пътешествие, което изследва Балканския полуостров от нови висоти.

National Geographic - Balkans - Europe Above

Преминавайки плавно над красивите планински пейзажи, камерите ни разкриват древни традиции и поразителна зимна миграция. Ще станем свидетели на удивителните архитектурни богатства на региона, нежните есенни багри на магичните Плитвички езера в Хърватия и емблематичните бели коне на Липица, които обикалят по венецианските улици на Копер за празнична разходка с карета.

National Geographic - Greece - Europe Above

Следващият епизод ще ни покаже величествената красота на Гръцките острови - зашеметяващия хоризонт на Санторини, летен фестивал с експлозивна кулминация на остров Спецес и посещение на остров Хидра, където мулетата заместват превозните средства. Ще предприемем пътуване до остров с уникална гръцка реколта и ще прелетим над страховитите защити на венецианската крепост на Корфу.

National Geographic - Iberia - Europe Above

Пиренейският полуостров също няма да бъде подминат и ще видим изумителна операция по почистване на прозорци в Бенидорм, оживен парад на цветята в испанския град Валенсия и пътуване из столицата на Португалия Лисабон с един от известните ѝ трамваи. Ще предприемем пътуване с най-дългото алпийско влакче в света и ще станем свидетели на най-голямото коледно дърво в Европа, което осветява зимното небе на Кантабрия.

National Geographic - Great Britain - Europe Above

Великобритания пък ще бъде представена чрез непробиваемите защити на най-големия замък в Уелс, зимната миграция на шотландски високопланински говеда и чудовищната машина, отговорна за построяването на най-дългия железопътен мост във Великобритания. Ще станем свидетели на световноизвестна фиеста с балони, която се извисява високо над историческите забележителности на Бристол, както и на разпалената подготовка за най-голямото празненство на годината в столицата на Шотландия.

National Geographic - Lapland - Europe Above

Лапландия пък ще ни разкрие най-забележителните си гледки, като ще видим зашеметяващо преместване на цял град, вълнуваща обиколка с ледоразбивач в Ботническо море и пътуване до стария църковен град Gammelstad & Hägnan по време на известния коледен базар. Ще предприемем пътуване до най-силното приливно течение в света и ще отправим поглед към изграждането на най-голямото снежно селище в Европа.

National Geographic - Polish Riviera - Europe Above

Полската ривиера ще бъде представена чрез гигантско товарно пристанище и оживен коледен базар в Гданск до променящо реалността светлинно шоу в град Торун. Ще пътуваме и през забележителната пясъчна ивица на полуостров Хел и ще научим тайните на изоставена мегафабрика.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA