7 заглавия, които да прочетем през юни

Ася Иванова
Ася Иванова 08 юни 2024

"МАЛКИ ГРЕХОВЕ" (изд. Книгомания)

Издателство "Книгомания" ни разкрива историята на шестима приятели, които се опитват да се справят с обсесиите и тревожностите на съвременния човек – кариера, амбиции, объркани лични отношения, загуба на призвание и житейски смисъл. Всеки избира да води тази ежедневна битка с помощта на някакъв "малък" грях – чрез алкохол, лъжи, психостимуланти, изневери и манипулации. Също така, провокирани от лични травми в миналото, те престъпват неусетно моралните норми.

"КОД 93" (изд. Ентусиаст)

Френският писател и бивш полицай Оливие Норек стъпва на литературната сцена в България с най-успешния си криминален роман "Код 93". Книгата ще отведе читателите в най-опасния квартал на Париж, а историята ще ни срещне с Виктор Кост и неговия екип, които се сблъскват с няколко странни случая. Кастриран труп се съживява на масата за аутопсия, а малко по-късно мобилен телефон позвънява от тялото на млад наркоман, починал от необясними изгаряния. Какво още?

"ИЗРИГВАНЕ" (изд. БАРД)

Сочен като трилър на годината, "Изригване" на Майкъл Крайтън в съавторство с Джеймс Патерсън, обещава една наистина интригуваща история. Историческо изригване на вулкан е напът да разруши Големия остров на Хаваите. Но една тайна, пазена грижливо от военните в продължение на десетилетия, е много по-ужасяваща от вулкана. Ще успее ли вулканологът д-р Макгрегър да спаси не само острова, но и целия свят?

"НОЩНАТА КЪЩА" (изд. Емас)

Кралят на скандинавския трилър Ю Несеньо пише първия си хорър – "Нощната къща", едно главозамайващо пътуване из мрачните дебри на човешката душа. Историята ни среща с 14-годишният Ричард, който се мести да живее при леля си и чичо си след смъртта на родителите му. В една скучна вечер, той и приятелят му Том решават да се пошегуват по телефона със случаен човек. Невинната шега обаче завършва със зловеща сцена, достойна за филм на ужасите. Том изчезва. След това и други приятели на Ричард. Кой е виновен?

"ТРОНЪТ НА ЗАТВОРНИКА" (изд. Ибис)

След изненадващите събития в "Отнетият наследник" принц Оук отчаяно търси решение, с което да предотврати назряващата война, преди всички в Елфхейм да бъдат пометени от наближаващата буря. Но предателствата дебнат от всеки ъгъл. И бързият ум и хитростта на Оук няма да са достатъчни, за да опази всички, които обича. Въпросът е кого ще обрече на гибел...

"МОМИЧЕТАТА НА ПЪРЛ ХАРБЪР" (изд. Кръг)

Бестселърът "Момичетата от Пърл Харбър" ни пренася в края на 1941 г. Младата и красива Ейприл става медицинска сестра на Хаваите, следвана неотлъчно от сестра си Грейс и приятелката им от детството Попи. Много скоро към триото им се присъединява и самоуверената Ева. Но на другия край на света се води война, а не след дълго адът се стоварва и над райското кътче. Смъртоносното нападение взема стотици жертви, включително и едно от . Останалите – оцелели на косъм – трябва да подредят наново опустошените си съдби.

"УЕСТПОРТ" (изд. Обсидиан)

Вторият трилър на бившия директор на ФБР - Джеймс Коми, го утвърждава като "нов талант в криминалния жанр". Той ни среща с Нора Карлтън, бивш федерален прокурор на щата Ню Йорк. Тя е основната заподозряна за убийството на Хелън Кармайкъл, оперативен директор на най-големия хеджфонд в света. Нора е юридическип съветник на Хелън и нейна приятелка. Тя трябва да направи всичко възможно да докаже невинността си и да открие истинския извършител, преди тя да бъде арестувана.

Фотография: Pexels.com

Признаваме си! В горещите следобеди обожаваме да се зареем сред страниците на нова книга, а верен приятел ни е едно разхлаждащо питие.

Летният ни списък с книги както винаги е препълнен, но новите заглавия на пазара този месец ни изкушават да добавим още няколко неща към него. Нищо, че се сдобихме с куп нови издания по време на Алея на книгата миналия месец. 

Този път сме ви подготвили няколко доста интересни заглавия, като разбира се, имаме предложения за всеки вкус. 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA