Ярост и зрелища в трейлъра на "Гладиатор II"

Мегахитът на годината тръгва по големите киносалони на 15 ноември.

Ася Иванова
Ася Иванова 10 юли 2024

Фотография: Forum Film

През 2000 г. колосалният режисьор Ридли Скот покори света с мегахита "Гладиатор", който стана вторият най-касов филм за годината, получи дванадесет номинации за "Оскар" и остави трайна следа в киното и световната попкултура.

На 15 ноември Скот отново "надява туниката" и се завръща на територията на Рим и арената на Колизея със зрелищната втора част на "Гладиатор". 

"Гладиатор II"

Историята ще ни пренесе няколко десетилетия след събитията в първия филм. Луций – внук на бившия император на Рим Марк Аврелий и син на Луцила – живее със съпругата и детето си в Нумидия. Когато римски войници, начело с генерал Марк Акаций, нахлуват в берберското царство, за да го присъединят към империята, Луций е взет в робство. Воден от нестихващата си ярост и вдъхновен от историята на Максим, той се бие като гладиатор, за да се опълчи срещу тираничното управлението на младите императори Каракала и Гета.

"Гладиатор II"

В главната роля на Луций влиза една от най-горещите млади звезди – номинираният за "Оскар" Пол Мескал (Под слънцето), а редом до него застават виртуозният двукратен носител на "Оскар" Дензъл Уошингтън като Макрин, Педро Паскал като генерал Акаций, Колин Куин и Фред Хекинджър като Гета и Каракала, както и Кони Нилсен и Дерек Джакоби, които се завръщат в образите си на Луцила и сенатор Гракх.

"Гладиатор II"

Вече е факт и първият трейлър на "Гладиатор II", който моментално ни пренася право в центъра на тънещата в корупция Римска империя, където войната се е превърнала в единствената форма на прехрана, а кървавите схватки в Колизея са малкото отдушници за народа и възможност за робите да се превърнат в свободни хора.

Бунтът започва с Гладиатор II от 15 ноември само в кината и IMAX.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA