5 факта, които не знаехте за Злодеида

Наталия Александрова
Наталия Александрова 16 октомври 2019

Едва ли има фен на Disney, който ще оспори, че Злодеида, също известна като Малефисент, е един от най-иконичните антагонисти, които компанията за анимационни класики е създавала някога. Софистицирана, стилна, целеустремена, а както разбрахме и от последните интерпретации на вечния сюжет – всъщност неразбрана, тя е образ, който вълнува любителите на добри истории векове наред. В чест на най-новия филм, посветен на пленителната фея – „Господарката на злото 2", вече и на родните киноекрани, благодарение на Forum Film Bulgaria, решихме да ви изненадаме с няколко не толкова известни факти за Злодеида.

Красивите декори на филма са истинско попадение, те буквално пренасят публиката в една различна, приказна вселена. „Господарката на злото 2" е заснета в известното Pinewood Studios, разположено извън Лондон от май до август 2018 година. За определени сцени продукцията е местена на различни локации във Великобритания, сред които Уиндзор Грейт Парк и Сайън Хаус Лейк.

Малефисент

 „Господарката на злото" е базиран на анимацията „Спящата красавица" от 1959 година, която от своя страна е адаптация на народна приказка, която остава завещана на поколенията от сборниците на Шарл Перо и Братя Грим. Малко хора са наясно обаче, че при първите версии на сюжета главния антагонист не е само злата фея орисница, а  и зла кралица – майката на принца, който спасява принцесата от вечен сън със своята целувка.

Говорейки за целувката няма как да не споменем, че поради нейната пасивонст принцеса Аврора не е особено любим персонаж на Движението за правата на жените. Наистина Аврора е типичен представител на добре познатият сценарий, в който единствената цел на главната героиня е просто да бъде спасена, в нейния случай тя буквално проспива най-интересната част от сюжета. „Господарката на злото" поправя тази грешка като прави именно Злодеида главно действащо лице в историята.

аврора

 

Анджелина Джоли прекарва общо четири часа всеки ден, за да се трансформира в своята неповторима героиня – три докато се нанесе целия макиаж и още един в края на снимките, докато се свали. Очевидно си е заслужавало „Господарката на злото" е най-касовия филм, в който се е снимала актрисата до този момент и никой не се учуди, когато стана ясно, че тя ще се снима и в продължението му.

Злодеида е първият антагонист на Disney, който може да се похвали със собствен филм, и очевидно това се развива в сериозен тренд за киноиндустрията. Признаваме си, че с нетърпение очакваме да чуем гледната точка на Джафар и Урсула, а съвсем скоро ни предстои да видим лента, посветена на самата Круела Де Вил, в изпълнение на Ема Стоун.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA