Топ 3 любими книги на Рийз Уидърспуун

Време е за четене! Какъв по-добър избор от книгите, които са сред фаворитите на холивудската любимка?

Димитър Андонов
Димитър Андонов 22 февруари 2020

"Светлината, която изгубихме" от Джил Сантополо / ИК "Сиела"

Книга за изборите, които правим, докато търсим любовта и щастието, и за това как тези избори неизбежно променят живота ни – често по твърде неочакван начин. "Светлината, която изгубихме" е разказ за двама влюбени, които не успяват да намерят път един към друг, защото мечтите им ги повеждат в различни посоки.

"Елинор Олифант си е супер" от Гейл Хъниман / ИК "Обсидиан"

Забавен, трогателен и непредвидим роман, който ни запознава с Елинор Олифант - интелигентна, комично наивна, остроумна, стряскащо нетактична, измъчвана от самотата си и неспособна да общува с хора, дама. Тя е единствената оцеляла в една трагедия, за която никога не говори и именно затова често повтаря, че се чувства супер, макар сама да не вярва на себе си.

"Малки пожари навсякъде" от Селест Инг / ИК "Сиела"

Книгата, която през март ще се появи на малкия екран като минисериал с участието именно на Рийз Уидърспуун. Романът разказва за малкото градче Шейкър Хайтс, където всички са привидно щастливи и в хармония със себе си, но реално нищо не е такова, каквото изглежда.

"Слънцето на Холивуд", както често наричат Рийз Уидърспуун, се оказа едно от първите имена в индустрията, което запали интереса към читателските клубове. Към момента Reese’s Book Club има 1.5 милион последователи в социалните мрежи, които всеки месец очакват с нетърпение да видят книгата, избрана лично от актрисата, а след това да я коментират заедно с нея. "Просто започнах да публикувам книги, които ми харесаха", казва тя, "Винаги съм имала афинитет към авторите, които поставят жените в центъра на романите си, чета много. Обожавам времето, прекарано с книга." 

Вдъхновени от ентусиазма, с който актрисата говори за четенето, което със сигурност намираме за винаги добра идея за мързеливия уикенд, подбрахме три от книгите, попадали сред експертната ѝ селекция - такива, които съвсем спокойно можете да откриете и на българския пазар.

 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA