Колко трудно е да се омъжиш по любов? На това отговаря новият секси сериал Bridgerton

Силвия Канин
Силвия Канин 01 януари 2021

Сякаш среща между Джейн Остин и модерните зрители, така бихме описали новото бижу в редиците на Netflix Bridgerton. Историята, създадена по едноименната книга на Джулия Куин, е перфектна за всички, които обичат "Гордост и предразсъдъци" и са бурни фенове на "Клюкарката".

Първият сезон на историята, която се развива в началото на 19-и век в Лондон, се появи в Netlix точно на Коледа като подарък за всички почитатели на романтиката, красивите костюми и, разбира се, интригите. 

serial

Продуцент на сериала е Шонда Раймс, която стои зад други любими заглавия като "Скандал" и "Анатомията на Грей".

Историята проследява живота на красивата аристократка Дафне Бриджъртън, която има една единствена и най-желана цел - да се омъжи по любов, нещо не особено често срещано в началото на 18-и век. В 8-те епизода тя обаче го постига. Сключва брак за хергоца на Хастингс Саймън Басет - тъмнокож, красив и с доста емоционални проблеми от детството. 

serial

Точно така, създателите на Bridgerton правят появата на тъмнокожи във висшите социални кръгове на обществото напълно нормална. Дори кралицата е тъмнокожа.

Едно от най-вълнуващите неща в сериала е пазарът на браковете, ако можем така да го наречем. В Brigerton се разказва за популярните по това време 6-месечни социални сезони изпълнени с балове, концерти, вечери и бляскави партита, които събирали на едно място най-богатите и важни фамилии в сраната.  Така нареченият сезон е перфектното време младите дебютантки да се срещнат с младежите, подходящи за тях. Браковете, разбира се, целят две силни фамилии да се слеят и така състоянието им да остане в тесния кръг на най-заможните в страната.

serial

Сериалът поставя въпросите за мястото на жената и мъжа не само в обществото, но и в любовта, за брака като единствена опция за една жена, за любовта като удобство и заветна цел.

Сезонът за Дафне започва обещаващо, но кандидатите за ръката й не са толкова много, колкото всички очакват. Тя решава да обедини сили с най-желания ерген херцогът на Хастингс, за да получат каквото и двамата искат. Тя - вниманието на красивите и добри за брак мъже, а той - да прогони многото обожателки и техните майки, които виждат в него перфектната партия за семеен живот. 

Всичко обаче се обърква, това все пак е сериал. Двамата се влюбват дълбоко един в друг, но любовта не е достатъчна за едно щастливо съжителство. Какво им липсва ли? Можете да разберете като си пуснете страхотния сериал, който да ви прати на пътуване във времето. 

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA