"Земя": Трогателната история, която трябва да гледате

Режисьорският дебют на Робин Райт представя различните аспекти на пейзажа, времето и човешките емоции.

Може да се каже, че въпреки всичко преживяно миналата година, определено усетихме липсата на емоционални продукции, които да ни привлекат към киносалоните със своите завладяващ актьорски състав, саундтрак и силно вдъхновяващо послание.

От този петък (7 май) ще гледаме поразяващия режисьорски дебют на Робин Райт. Филмът за изцелението и трансцендентната сила на човешкия дух и доброта разказва отблизо за пътя на една жена, която е сполетяна от разтърсваща трагедия и търси начин да продължи живота си в усамотение сред великолепната, но непрощаваща дива природа на Америка.

57

"Има толкова много истории за загуба и болка във филмите и в нашето ежедневие. Често идва основният въпрос: как да се справим? Това пътуване никога няма да бъде еднакво за всички, но твърде често ние и най-близките ни имаме очаквания за мъката", споделя режисьорката на лентата.

Ако обаче очаквате да видите главна героиня, която се дави в собствената си болка, вероятно трябва да погледнете встрани. "Пътят, който изминава Иди, е изпълнен с животозастрашаващи трудности, но всеки ден тя избира да направи най-елементарното човешко нещо: да се бори, за да оцелее".

Разбира се, това не е никак лесно, а силата на природата със сигурност не е за подценяване. С разгръщането на историята виждаме, че героинята на Райт не само оцелява, но и процъфтява по особено безкористен начин, който предизвиква зрителят да остане без думи.

57

Актьорският състав на "Земя" е малък, но пък всеки негов член носи нещо специално. В главните роли влизат Робин Райт, Деймиън Бичир, Ким Дикенс и Сара Доун Пледж, а кинематографията и звуковият дизайн изграждат цялата картина, която улавя умело различните аспекти на пейзажа, времето и човешките емоции.

57

Преди всичко "Земя" е "история за лична трансформация вследствие на трагедия и загуба. Не мога и не предполагам, че този филм може да говори за това, което хората преживяват. "Земя" проследява опита на един човек, справящ се с екстремните несгоди", споделя още Райт, надявайки се да провокира публиката.

Приятелите ни от Форум Филм България, благодарение на които филмът ще бъде в кината още този петък, решиха да споделят с GRAZIA ексклузивен откъс от лентата. Цялата история предстои да бъде разказана в най-близката кинозала на 7 май. Ще се видим там!

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA