Детските книжки, които бихме чели отново и отново

Има няколко толкова завладяващи истории, че сме готови да прекараме деня си в най-близката книжарница.

Въпреки че времето навън очевидно не е съгласно, денят е 1 юни. И преди да се впуснем в обяснения за октомврийското лято, редно е да отбележим Деня на детето. Тъй като, малко или много, всички продължаваме да сме деца, решихме да си припомним онези класики от ранните години, които ни изненадваха, удивляваха, караха да мечтаем, но и да изграждаме характери. Намирате ли фаворитите си тук?

24

"Пипи Дългото чорапче", Астрид Линдгрен Пипилота Виктуалия Транспаранта Ментолка Ефраимова Дългото чорапче винаги е била символ на детството и всички негови приключенски форми, които остават в мечтите ни. Класика, откъдето и да погледнем.

"Малкият принц", Антоан дьо Сент-Екзюпери Въпреки че използването на фрази от това произведение превърна много Facebook профили в литературни шедьоври, истината е, че историята и красивите илюстрации в книгата могат да те накарат да се замислиш. По всяко време на деня.

"Питър Пан", Сър Джеймс Матю Бари Като деца обичахме историите за приключения и се наслаждавахме със зяпнала уста на героите с авантюристичен дух. Тъй като сега вероятно сме позабравили тази своя страна, нищо не пречи да си я припомним с красиво препрочитане.

7

"Мечо Пух", Алън А. Милн Не знам за вас, но това бе моят абсолютно категоричен фаворит в първите ми съзнателни детски години. И въпреки че на пазара имаше несесери, чаршафи и всевъзможни "джунджурии", оригиналната книга и всички последващи адаптации са особен тип приятно удоволствие.

"Приключенията на Лукчо", Джани Родари Разбира се, българската литература също има страхотни попадения в детската гама. Историята за доброто и злото тук, предполагаме, знаете отлично, но пък е забавно да си я припомните, особено ако последният път, в който сте я чували е в детската градина.

57

"Ян Бибиян", Елин Пелин Любимият за матура автор успява да създаде това страхотно произведение, което не само провокира мисълта, но и води в друг свят. Такъв, където си голям, колкото са и големи мечтите ти. Има ли нещо по-хубаво?

"Приключенията на Том Сойер", Марк Твен Почти съм сигурен, че книгата намираше място в списъците за задължителна литература преди започването на някой от класовете в началното училище, така че ако децата ви се намират в този етап от образованието си, уверете се, че ще прочетат поне тази изключителна история.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA