Българи срещат Винсент ван Гог и Рембранд в 360-градусова 3D мапинг проекция

Талантлив български екип осъществява неслучилата се среща между двамата талантливи нидерландски художници.

Единствената по рода си 3D мапинг проекция "Винсент среща Рембранд: Неразказаната история" беше открита в църквата Нордеркерк в Амстердам на 1 юли. За първи път в световната история, двамата най-велики нидерландски художници се "срещат” по време на зрелищното аудио-визуално шоу, а автор на проекцията е българското студио за 3D мапинг и визуални ефекти MP-STUDIO.

57

Произведението на изкуството е представено под формата на 3D мапинг проекция, която покрива цялата вътрешна площ на катедралата - всички стени, пода и тавана и по този начин, образува 360-градусово платно, на което е разказана историята на двама от най-великите художници в човешката история. "Срещата" между Ван Гог и Рембранд ще оживява в бароковия интериор на катедралата всеки ден през следващите пет години.

Произведението е изградено с помощта на оригиналните писма на Винсент ван Гог, изпращани до брат му Тео, в които той многократно споделя за вдъхновението, което му носят творбите на живелия два века и половина по-рано Рембранд. "Човек трябва да е умирал много пъти, за да рисува по този начин. С право наричат Рембранд магьосник", споделя в едно от тях Ван Гог.

"Да създадем произведение, което е посветено на, без съмнение, едни от най-важните творци в историята, беше огромно предизвикателство и отговорност за нас. Да вникнем в емоцията, която са предизвиквали творбите на Рембранд у Винсент ван Гог и да намерим правилните похвати, с които да я предадем обективно на публиката беше сред основните ни приоритети в създаването на творбата и сме горди, че успяхме да го постигнем", споделя Марин Петков, основател на MP-STUDIO.

57

Изборът на построената през 1623 г. църква за "дом” на спектакъла не е случаен - именно това е сред местата, които Рембранд и Винсент ван Гог са посещавали, съответно през XVII и XIX век. Аудио-визуалното шоу е с продължителност 40 минути, в които зрителите  имат възможност да се докоснат до двамата велики художници, творили през две различни епохи - барок и постимпресионизъм и оставили своята ярка следа в световната история на изкуството.

Повече информация за произведението и билети могат да бъдат намерени на vincentmeetsrembrandt.com.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA