Коледните филми, които да не пропускате тази година

Технически погледнато, има и един сериал, но решихме, че няма да разтегляме хубавото заглавие.

Димитър Андонов 19 ноември 2022

Обикновено до средата на ноември празничната еуфория започва да се усеща силно, което важи с пълна сила и за любимите стрийминг платформи.

Макар тази година предложенията им да не са толкова многобройни, те все пак обещават настроение и топлина. Убедете се сами.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: КОЛЕДА 2.0: РАЗЛИЧНИТЕ КНИГИ, ФИЛМИ И АЛБУМИ

FALLING FOR CHRISTMAS

Ако вече не сте проследили голямото завръщане на Линдзи Лоън, започнете празничния си списък с него. "Falling For Christmas" е очарователна романтична комедия, която дава началото на партньорството между звездата от "Гадни момичета" и стрийминг платформата. Линдзи играе богатата наследница Сиера Белмонт, която губи паметта си след инцидент по време на ски. Така се озовава в планинска хижа под грижите (и не само) на Чорд Оувърстрийт.

Къде да гледаме? Вече е в Netflix.

Да гледаме ли изобщо? Да, както казахме - очарователен. А и Линдзи изпълнява "Jingle Bells Rock". Отново!

SPIRITED

Райън Рейнолдс и Уил Феръл слагат празничните си костюми, за да бъдат домакини на приключението "Spirited". Наричаме го така, защото макар да е базирана на "Коледна песен" на Чарлз Дикенс, класическата коледна история не минава без задължителното чувство за хумор на главните действащи лица.

Къде да гледаме? Вече в Apple TV+.

Да гледаме ли изобщо? Смятаме, че има потенциал да ви хареса.

Фотография: HBO Max

"КОЛЕДНА ИСТОРИЯ ПО КОЛЕДА"

Тази затрогваща и изпълнена с хумор следваща глава от историята на Ралфи Паркър го заварва пораснал със собствено семейство, решен да създаде незабравима Коледа за децата си. Разбира се, както е традицията в домакинството на Паркър, въпреки неимоверните усилия на "татко" да внесе коледния дух, нещата се объркват комично. Питър Билингсли се завръща като Ралфи, писател, който сега е глава на фамилията след смъртта на баща си.

Къде да гледаме? Вече в HBO Max.

Да гледаме ли изобщо? И питате?

CHRISTMAS WITH YOU

Когато си музикална суперзвезда на ръба на тотален burnout, очевидно бягаш в малък град, за да търсиш вдъхновението. Само че тук то идва с истинската любов от пръв поглед.

Къде да гледаме? Вече в Netflix.

Да гледаме ли изобщо? Ще кажем Фреди Принц Джуниър и това е достатъчно.

THE SANTA CLAUSES

Тим Алън отново облича костюма на Дядо Коледа, този път за телевизионна/стрийминг адаптация на празничния феномен. Всъщност вероятно и за последен път, тъй като екранният Скот взема решението да се оттегли от поста и започва да търси свой заместник в поредицата от шест епизода.

Къде да гледаме? Disney+.

Да гледаме ли изобщо? В случай че сте пораснали с оригинала, въпросът е излишен.

HOTEL FOR THE HOLIDAYS

Представете си "Белият лотос", само че с коледна обстановка, в Ню Йорк. Без драмите и секса, само с различните житейски истории на гостите. В главните роли са Мена Масуд и Маделин Печ, която беше единствената причина да дадем втори шанс на "Riverdale".

Къде да гледаме? От 2 декември в Amazon Prime Video.

Да гледаме ли изобщо? Гласуваме с ДА.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ОТ А ДО КОЛЕДА И ОТ К ДО МАРАЯ КЕРИ

"БРУТАЛНА НОЩ"

Навръх Бъдни вечер група въоръжени наемници проникват в имението на богато семейство с идеята да осъществят най-лесния и голям удар в живота си. Всичко върви по мед и масло, докато не се натъкват на най-очаквания белобрад гост, който обаче съвсем не е милият и добродушен старец. Свършил най-важната си задача за вечерта, Дядо Коледа е твърдо решен да не изневерява на принципите си и да се измъкне през комина, но не и преди да покаже на непослушните, че липсата на подарък за празника ще е най-малката им грижа.

Къде да гледаме? От 2 декември, само в кината.

Да гледаме ли изобщо? Все още не сме напълно сигурни какво да очакваме, но сме склонни да опитаме.

SOMETHING FROM TIFFANY'S

Продуцирана от Рийз Уидърспуун и Hello Sunshine, "Something From Tiffany's" обещава да е откровено забавната празнична комедия тази година. Сюжетната линия е поверена на Зоуи Дойч, Шей Мичъл и Кендрик Сампсън, а в нея са замесени Ню Йорк, годежен пръстен и фабулата, че понякога не знаем какво искаме, но със сигурност знаем какво не искаме.

Къде да гледаме? От 9 декември в Amazon Prime Video.

Да гледаме ли изобщо? Щом го препоръчваме, obvi.

X