Уилям Болдуин идва в България за "Синелибри"

Холивудската звезда е избран за президент на журито на конкурса.

Ася Иванова
Ася Иванова 24 август 2023

Американската кинозвезда Уилям Болдуин идва в България, за да се срещне с българската публика по време на -ото издание на Международния кино-литературен фестивал "Синелибри" през октомври.

Популярният актьор пристига у нас в качеството си на президент на журито, което ще излъчи лауреатите на награди в основния конкурс: за най-добър пълнометражен игрален филм по литературна творба. 

Сред останалите членове на журито са канадският кастинг-режисьор и продуцент Бруно Розато ("Фрагменти от живота на една жена", "Мафия Inc.", "Самопризнанията на един опасен ум"), френската кинорежисьорка и актриса Леа Тодоров ("Новата жена", "Руска утопия", "Спомен за болката"), нашумялата испанска актриса Карла Нието и българската звезда Иван Бърнев.

филм Дворецът

Журито ще избира измежду единадесет силни конкурсни заглавия, повечето от които с премиери на фестивалите в Кан, Венеция, Берлин, Торонто. Победителят ще бъде обявен на 20 октомври в зала 1 на НДК. Веднага след награждаването ще се излъчи новият филм на Роман Полански – шеметната черна комедия "Дворецът", която ще бъде единствена в рамките на фестивала. 

Билетите за премиерната прожекция на "Дворецът" са на early bird цена 14 лв. до 14 септември включително, а след това ще се продават на цени от 16, 17 и 18 лв. Вече може да си набавите билети оттук.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA