Изумителни циркови спектакли омагьосват малки и големи

Първият международен цирков фестивал в Югоизточна Европа "Златен кон" ще се състои между 28 септември и 1 октомври в София.

Ася Иванова
Ася Иванова 04 септември 2023

Подарете си емоционална и незабравима семейна вечер в компанията на световни звезди на цирка по време на първия международен цирков фестивал в Югоизточна Европа "Златен кон".

Той ще се състои от 28 септември до 1 октомври в НДК, София. А на 8 октомври в Русе и на 10 и 11 октомври в Пловдив почитателите на най-атрактивното изкуство ще се насладят на невероятните изпълнения на някои от наградените артисти.

Златен кон

В програмата се открояват някои от най-бляскавите таланти на българския и световен цирк. Водещи на магичните спектакли са Драгомир Драганов, един от най-сърцатите радетели на цирка в България, и младата певица Минна. А на манежа… там ще се вихри акробатика на границите на човешките възможности, градуса на емоцията ще покачат изумителната дресура на папагали от Германия и невероятните умения на жонгльор с футболни топки от България. Изобилие от изненади и смях за малки и големи пък ще бъде неотменна част от семейното изживяване по време на сензационното илюзионно шоу и на перфектната клоунада на световно ниво. 

Златен кон

Програмата е разделена на две части: конкурсна, в която участниците се състезават пред международно жури за призовете Златен, Сребърен и Бронзов кон, и Гала вечер на 1 октомври, на която победителите ще представят още веднъж своите номера. "За отличията на "Златен кон" ще мерят сили циркови артисти от Армения, България, Виетнам, Германия, Гърция, Израел, Испания, Италия, Казахстан, Кения, Киргизстан, Монголия, Перу, Португалия, Румъния, Русия, САЩ, Узбекистан, Франция и Швейцария",  уточнява продуцентът Венета Стефанова от Golden Horse Production.

Членове на международното жури са директори, основатели и съорганизатори на едни от най-големите и известни фестивали в света като Международния цирков фестивал в Монте Карло и на някои от най-престижните циркове – "Цирк дю Солей", цирк "Никулин" и др. Председател на журито е легендата Нешка Робева. Живият музикален съпровод, който добавя неимоверно много към качеството на спектаклите, е поверен на световноизвестния Парижки цирков оркестър. Специален гост ще бъде Ансамбъл "Чинари".

златен кон

 "Златен кон" не само отбелязва златните традиции на българския цирк, но отваря нова страница в неговото развитие. Мисията му е да превърне цирковото изкуство във важна част от националната културна политика и да му отреди заслужена роля в цялостното културно пространство", казва в заключение продуцентът Венета Стефанова.

Билетите се може да си закупите в мрежите на kupibiletibg и bilet.bg.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA