Легендите за крал Артур оживяват на екрана в "Кралят на зимата"

Епизодите на новия сериал по бестселър трилогията на Бърнад Корнуел са вече налични в HBO Max.

Ася Иванова
Ася Иванова 08 октомври 2023

Фотография: Sony Pictures Television; Fox Media

Безспортно една от най-известните митологични фигури в историята на Великобритания е крал Артур. За него се носят легенди, които оставят без дъх малки и големи. Тези легенди ще "оживеят" на малкия екран в новия исторически драматичен сериал на HBO Max "Кралят на зимата".

Той е базиран по бестселър трилогията на Бърнард Корнуел "The warlord chronicles". Зад сериала като ексклузивен продуцент стои Лаклън Маккинън, продуцирал и сериала "Аз, вещицата". В ролята на Артур влиза шотландския актьор Иън де Каестекер, познат от "Агентите на ЩИТ", "Убийство на пътя".

WINTER KING THE UK

"Към "Кралят на зимата" ме привлече първо самият роман, написан от Бърнард Корнуел. Това е наистина уникален роман, тъй като разказва артурианските легенди по съвсем нов начин. Така че е почти като преоткриване на историята, с която сме свикнали и която сме чували много пъти. Ключовата разлика е в гледната точка. В сериала, както е в романа, се фокусираме върху Дерфел и Нимуе и чрез тях разкриваме образа на Артур. Това напълно нов, оригинален поглед. Дерфел е младо саксонско момче, когато се запознаваме с него за първи път, което в хода на трилогията от романи се превръща във военачалник.", коментира ексклузивния продуцент Лаклън Маккинън.

WINTER KING THE UK

Британия. Пети век. След като е прогонен от баща си - върховния крал Утер, Артур Пендрагон се завръща в родината си Думнония, за да поддържа мира, докато малолетният му брат не порасне достатъчно, за да заеме трона. Артур се среща отново с могъщата Нимуе, с водача на друидите Мерлин, който се е грижил за него като малък, и с Дерфел, младеж, когото спасява като дете от сигурна смърт.

Епизодите на новия епосен сериал "Кралят на зимата" са налични за гледане в стрийминг платформата HBO Max.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA