"Там, където не сме" обединява три изкуства на сцената

Танцово-поетичният спектакъл ще се състои в сърцето на Пловдив на 18 ноември.

Ася Иванова
Ася Иванова 08 ноември 2023

Фотография: Атанас Кънев

Спектакълът "Там, където не сме" обединява три изкуства на сцената на Драматичния театър в Пловдив. Той ще се състои в Нощта на театрите на 18 ноември от 19 ч.

Премиерното представяне на танцово-поетичния концерт събира виртуози на музиката, актьорското майсторство и балета. Това е спектакъл, който се преживява дълбоко и се помни дълго. В спектакъла, който обединява трите изкуства, на специално нает триметров концертен роял, ще чуем пианистката Венета Нейнска, ценена за своите емоционални изпълнения и силно въздействащо музикално майсторство. Сцената ще заблести и с носителката на "Златна роза” за главна женска роля във филма "Майка", актрисата Дария Симеонова. Солистите на балет "Арабеск", балетистите Виктория Петрова и Васил Дипчиков, ще допълнят пълноценното изживяване.

Концерт Там, където не сме

Артистите в "Там, където не сме" ще влязат в мултидисциплинарен диалог, чрез музиката за соло пиано на Фредерик Шопен, поезията на Георги Господинов и съвременна танцова импровизация.

Концерт Там, където не сме

"Организаторите от Sofia Art Institute избират "Там, където не сме" за своя първи проект пред широката публика, заявявайки своето намерение за създаване на значима културна платформа, в която обучението по всички изкуства да бъде на най-високо ниво, а адаптирани версии на образователните им програми да бъдат имплементирани из цялата страна, достигайки включително до деца в неравнопоставено положение. С този проект Sofia Art Institute започва изграждането на общност, която посреща топло всеки желаещ да се учи и развива, а водеща цел за екипа на Sofia Art Institute е възпитанието в самоусъвършенстване, стремеж към познание и духовна извисеност", разкриват от екипа.

Концерт Там, където не сме

Билети са достъпни в epaygo.bg, на касите на EasyPay и на касата на Драматичния театър - Пловдив. Специално предложение на организаторите са VIP билетите, които осигуряват не само най-добрите места в залата, но и възможност за публиката да подкрепи дейността на Sofia Art Institute и принципите, зад които организацията застава.

 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA