9 интригуващи заглавия за уютни вечери през ноември

Биографии, романтика и напрегнати трилъри ни очакват този месец.

Ася Иванова
Ася Иванова 14 ноември 2023

"Грехът на пианистката" (изд. Кръг)

Австрийският писател Кърт Палка ни поднася завладяващ разказ за една силна жена, притисната до ръба. Изпълнена с напрежение и силно емоционално заредена, книгата е плод на задълбочено проучване. Освен че деликатно разнищва вечните и общовалидни теми за войната, любовта, религията, вината и изкуплението, "Грехът на пианистката" отдава почит на могъществото на музиката и на майсторството да се изработват пиана. 

"Без реклами" (СофтПрес)

"Без реклами" е едно от най-интригуващите заглавия за този месец. Това е автобиографията на най-успешния български телевизионер Магърдич Халваджиян. Книгата открехва вратата към личния живот на един от най-известните режисьори и продуценти в България, който говори без претенции, но с много любов за магията на сцената и телевизията като изкуство, разкрива любопитни подробности от кухнята на най-гледаните телевизионни предавания. „Животът е това, което сам си направиш!“, категоричен е Магърдич Халваджиян.

"Коледозавър" (изд. ИБИС)

Издателство ИБИС ни поднася една забавна и магична история за семейството и  приятелството, в която ще разберете как да откриете истинското желание на сърцето си и ще научите, че невъзможното всъщност може да е възможно. Ще се запознаем с момче на име Уилям Тръндъл, с баща му, господин Боб Тръндъл, с Дядо Коледа (Да! Истинския Дядо Коледа!), с Бренда Пейн, най-злобното момиче в училище (и може би в целия свят), с много елфи и разбира се, с един необикновен динозавър на име Коледозавър!

"Младият Мънго" (изд. Лабиринт)

След феноменалния успех на "Шъги Бейн", Дъглас Стюарт ни предлага един покъртителен социален роман: портрета на младеж, който търси своето място в свят, отровен от омраза и нетърпимост: Мънго.
Мънго и неговият приятел Джеймс са родени под различни звезди, единият е католик, другият протестант. В Глазгоу от 90-те години, разкъсван от ожесточени гангстерски войни, двете момчета би трябвало да се мразят и да са заклети врагове, но ето че между тях се зараждат силни чувства.

"Магьосникът от Кремъл" (изд. Ентусиаст)

Романът разкрива най-мрачните страни от управлението на Владимир Путин. Книгата провокира читателите със смущаващи факти за руския режим, който неминуемо влияе на международната политическа сцена. Историята ще ни срещне с личности като Лимонов, Ходорковски, Березовски, Пригожин и Каспаров, олигарси от раболепното обкръжение на руския диктатор и за всички символи на режима, за да достигне право в сърцето на тоталитарната машина на Путин.

"Жената в мен" (изд. Бард)

Скандалните мемоари на Бритни Спиърс, които разбуниха духовете, излизат на български език, благодарение на издателство Бард. „Жената в мен“ е смела и удивително трогателна история за свободата и славата, майчинството и оцеляването, вярата и надеждата! Поп дивата за първи път разкрива своите тайни, написани с неподправена откровеност и хумор. Разтърсващите мемоари на Бритни осветяват непреходната сила на музиката и любовта и показват колко е важно една жена да разкаже историята си от свое име, така, както я е преживяла. Това се случва сега.

"Татко ме избра" (изд. Сиела)

В трудните моменти като раздяла, много двойки се чудят как да обснят ситуацията на своето дете, без да го травмират. На помощ идва книжката "Татко ме избра", която обяснява на езика на децата деликатни ситуации от света на възрастните. Защо мама и татко са разделени? Значи ли това, че не ме обичат? Какво ще стане, ако те си намерят други половинки? А ако им се родят и други деца? Отговорите ще откриете на страниците на "Татко ме избра".

"Странната Сали Даймънд" (изд. Еднорог)

Смайващи и разтърсващи от първото изречение до последната страница – това определение е в сила за всички романи на Лиз Нюджънт. И новият й роман не е изключение. Той моментално се превръща с най-продаваната книга в Ирландия за 2023 г. Историята ни среща със Сали - една невписваща се в обществото жена, която ще се сблъска с последиците от своето мрачно минало.

"Дълги сенки" (изд. Обсидиан)

Романът ни среща с Еймъс Декър – човекът с абсолютната памет, единственият служител във ФБР, който няма неразкрит случай. Той се завръща, за да разследва двойно убийство. На пръв поглед нещата изглеждат съвсем ясни: жертвите са съдия Джулия Къминс и нейният охранител, а на нейното лице има превръзка с изрязани дупки за очите – ясен намек, че Темида не е била сляпа в отсъжданията си. Той трябва да се справи с куп неочаквани предизвикателства, включително с нов партньор – специален агент Фредерика Уайт – и зловещо събитие, което събужда собствените му тежки спомени.  

Фотография: Pexels.com; PR

Ноември е месецът на безброй уютни моменти, в компанията на интригуваща книга и чаша чай в ръка, докато дъждът леко потропва по перваза на прозореца навън.

Това е периодът, в който с удоволствие се сгушваме в любимото одеало на дивана и поглъщаме с интерес всяко изречение от поредната страхотна книга, на която сме попднали. Ако се чудите този път на какво да заложите, ние сме насреща. Този месец ви предлагаме девет заглавия, които ще ви приковат зад двете корици и ще ви накарат да изпитате безброй емоции. Биографии, напрегнати трилъри и романтични истории, имаме от всичко, което може всеки един от нас да поиска този сезон, а в галерията ще видите и нашите предложения.

 

 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA